Ben jij nog opzoek naar een lekker vullend tussendoortje voor onderweg of misschien wel thuis? Deze pinda chocolade repen zijn ontzettend makkelijk te maken en een gezonde keuze! Ik vind het verschrikkelijk om elke dag het zelfde te eten, ik probeer dan ook altijd te experimenteren met mijn tussendoortjes. Zoals jullie weten ben ik dol op bakken en neem ik vaak genoeg een plan bananenbrood mee als snack. Maar het hoeft niet altijd iets te zijn wat je zelf gebakken hebt ik ben ook gek op mijn rijstwafel feestjes die ik altijd tevoorschijn tover op het werk.

repen

Deze muesli repen met pindakaas maakte ik natuurlijk niet alleen voor mij, ik wilde ook vrienden laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Ik ben een enorme pindakaaslover zoals jullie weten, al van kleins af aan. Ik ben dan ook gek op lepelen uit de pot, even stiekem als niemand kijkt natuurlijk.

repen

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 10 tot 12 repen)

 • 175 gram havervlokken
 • 40 gram hazelnoten
 • 100 gram pindakaas
 • 25 gram echte pinda’s
 • 4 el honing
 • 100- 150 gram pure chocolade
 • 1 el kokosvet (olie)
 1. Je kan er net als ik voor kiezen de havervlokken en hazelnoten even te roosteren voor een intensere smaak. Dit hoeft niet, mag wel! Verwarm dan de over voor op 180 graden, verdeel de havervlokken en hazelnoten over een bakplaat en bak deze ongeveer 10 minuten goudbruin.
 2. Verwarm de pindakaas, honing en de kokosvet in een pan op het vuur.
 3. Doe de havervlokken en hazelnoten in een grote kom, doe het warme mengsel hierbij en hussel tot een plakkerige massa.
 4. Pak 2 cakevormen (of een grote vorm) en beleg deze met bakpapier.
 5. Hak de chocolade in grove stukken en roer deze als laatste door het mengsel.
 6. Doe het mengsel nu in de vormen en druk goed aan.
 7. Zet de repen een nacht in de koelkast, snijd ze de dag erna in repen en bewaar ze gekoeld.
 8. De repen kan je 3 tot 5 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.

repen

Liefs,
Charlie’s Kitchen