Deze “Pinda” blondies passen helemaal in het plaatje van mijn Pinda Experience die ik had op 24 juli 2016 in de Pindakaas winkel. Ik ben nu officieel een Pindabaas, gek op pindakaas! Tijdens de 2 workshop die ik toen gaf heb ik alles verteld over pinda’s en hebben we heel veel pindakaas geproefd.

Een pinda lunch maken en ook nog eens een nieuwe smaak bedenken die daarna een maand te verkrijgen was. Hoe cool is dat? Om al een beetje in de sferen te komen maakte ik toen met de lekkerste pindakaas die er is deze pinda blondies.

pinda blondies

Een blondie is eigenlijk een soort brownie alleen zonder cacao. Door deze bijzondere combinatie van pindakaas en vanille smaakt het nog lekkerder! Daarom moet ik My Green Bakery even bedanken voor dit briljante idee!

Pinda blondies

Wat heb je nodig:

  • 600 gram zoete aardappel
  • 150 gram havermeel of havermout
  • 100 gram pindakaas
  • 1 tl vanille poeder ongezoet
  • 2 à 3 grote el honing
  • 1 snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en meng tot een glad beslag.
  4. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 30 à 40 minuten gaar.

pinda blondies

Loopt het water al uit je mond?

Liefs,
Charlie’s Kitchen