Ben jij ook zo dol op gehaktballen? De traditionele die je altijd kreeg bij je oma? Of hou je ook wel van een beetje pit? Dit gerecht is heerlijk van smaak en super gezond!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram half of half gehakt
  • 2 st knoflookteentjes
  • 1 st komkommer
  • 2 st rode paprika
  • 1 st rode peper
  • 75 ml Turkse yoghurt
  • 2 takjes verse munt
  • peper & zout

Pikante gehaktballetjes

  1. Kook de aardappel in ze geheel.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Na het koken van de aardappelen druk je ze plat met een vork op bakpapier of in een schaal. Maak ze op smaak met peper, zout en olijfolie. Doe ze ongeveer 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de peper fijn. Maak het gehakt aan met wat fijngesneden peper, knoflook, peper en zout.
  5. Draai er balletjes van en bak ze gaar.
  6. Rasp de komkommer in repen en snijd de rode paprika ook in repen.
  7. Maak de dressing voor bij de salade door het muntblad fijn te snijden en dit te mengen met de Turkse yoghurt.
  8. Haal de aardappelen uit de oven, schep de ballen maar op en geniet van de heerlijke frisse salade!

Liefs,
Charlie