Wie nog nooit van Pesca heeft gehoord mag als de wiedeweerga dit toffe artikel gaan lezen. Pesca was voor mij het bewijs dat beleving nog steeds zo belangrijk is. Als mensen echt iets beleven en proeven gaan ze het delen. Pesca heeft mijn hart veroverd.

Het visje Pesca

Pesca Amsterdam, vis eten, beleving

Verwacht geen traditioneel restaurant wanneer je bij Pesca binnenkomt. Alle gangbare zaken, zoals een menukaart of bediening aan tafel hebben ze overboord gegooid. Het draait allemaal om de beleving op Pesca’s vismarkt. Na een vriendelijk en warm welkom wordt Christa van #teamcharlie begeleid naar een van de vishandelaren die zullen helpen bij het kiezen van de vis voor die avond.

De volgende halte is de wereld van dranken, waar gasten kunnen kiezen uit een assortiment van verschillende wijnen of bieren, begeleid door de sommelier, om de ultieme smaaksensatie te creëren. Het voelt als een echt avondje uit, een belevenis die je nooit meer vergeet.

Als de zoemer gaat is dat voor de gasten het teken dat hun maaltijd klaar is om opgehaald te worden bij de keuken. Op deze manier ervaren de gasten het unieke concept van het theater van de vis!

Pesca Amsterdam, vis eten, beleving

Pesca Amsterdam, vis eten, beleving

Een uniek concept

De populariteit van vis neemt toe. Mensen worden zich meer bewust van gezond eten en worden steeds enthousiaster over de verschillende smaken die vis kan hebben. Maar waar kan tegenwoordig vis van goede kwaliteit gegeten worden? En waar kunnen gasten nog verrast worden door redelijke prijzen in combinatie met een speciale ervaring?

Veel mensen zijn een beetje klaar met traditionele restaurants, wit linnengoed en extreem hoge rekeningen. Dus werd het tijd voor verandering! En dat heeft men bij Pesca HEEL goed begrepen.

Bij Pesca maken ze vis eten toegankelijk voor iedereen door een speciaal prijsbeleid. In de loop van de avond verlagen de visverkopers de prijs van de vis. De vismarkt heeft een dynamische structuur, heeft geen menu en is afhankelijk van het dagelijks aanbod, de beschikbaarheid van vis van het seizoen en weersomstandigheden.

Door deze manier van werken zorgt Pesca er ook voor dat er minder voedselverspilling is en hier wordt #teamcharlie heel blij van! En doordat de gasten zelf veel doen is er daarnaast minder personeel nodig waardoor Pesca in verhouding tot andere restaurants lagere personeelskosten heeft. Met als logisch gevolg dat Pesca de prijzen van de vis ook laag kan houden en op deze manier vis eten toegankelijk kan maken voor een groter publiek.

I LOVE THIS CONCEPT!

Pesca Amsterdam, vis eten, beleving

Pesca Amsterdam, vis eten, belevingPesca Amsterdam, vis eten, beleving

Waar?

Je kunt Pesca vinden in Amsterdam in de Jordaan.
Adres: Rozengracht 133, 1016 LV Amsterdam
Tel.: 020 – 334 5136
www.pesca-amsterdam.nl