Het laatste weekend van juli was ik te vinden op Texel, ik verbleef in B & B Pastorie Marie en at de eerste avond bij Peek Streetfoodbar Texel.  En dat was niet zomaar even eten hoor, mijn vriendin Mandy tipte mij via haar blog. Zo’n juicy burger wil ik natuurlijk niet missen!

Maar om deze juicy burger te mogen proeven moesten wij eerst een helse fietstocht maken vanaf Oudeschild. Met windkracht 8 en uiteraard tegen. Eenmaal daar aangekomen en met het zweet op ons voorhoofd, waren wij wel toe een een Texels speciaal biertje en een goed diner.

Peek Streetfoodbar Texel.

Toffe locatie

In het bruisende Den Burg, een dorp met veel reuring en gezelligheid, vind je Peek Streetfood. Peek opende in 2016 zijn deuren en heeft een hippe, maar vooral eigentijdse stijl. De foto’s op hun website beloofden al veel goeds en dan heb ik het niet alleen over de burgers. Peek heeft namelijk meerdere specialiteiten!

Wat bijzonder is aan dit concept is dat ze alles zelf bedacht hebben (recepten). Zo gebruiken ze echt Texels vlees voor de kroketten en maken ze hun eigen burgers. En ik kan je vertellen…

Liefde gaat door de maag bij Peek Streetfoodbar Texel

Bij Peek maken ze dus gebruik van zoveel mogelijk Texelse producten. Het vlees komt van Texel, net als de kaas, boter, eieren, aardappelen en veel van hun groenten. En wat is een burger nu zonder een echte Skuumkoppe?

Maar voordat we aan de burger begonnen startten we natuurlijk met de kroketjes. Wat een verwennerij! En eerlijk is eerlijk, je proeft echt dat ze deze zelf maken. Daarna ging Dylon voor de vegetarische burger en ik voor de juicy cheeseburger. Natuurlijk mochten de frietjes niet ontbreken!

Dus ben jij op Texel en ga jij een middag shoppen in Den Burg? Deze hotspot mag je niet missen!

Peek Streetfoodbar
Weverstraat 39
1791 AB Den Burg

Liefs, Charlotte