Echte lekkere pasta, maak mij er maar wakker voor! Na een drukke intensieve dag heeft niemand denk ik zin om uren in de keuken te staan, een pasta is eigenlijk altijd zo klaar en ontzettend lekker. Ik probeer altijd verschillende soorten varianten denk aan spelt-, volkoren- of glutenvrije pasta. Maar vandaag ga ik gewoon lekkere voor “echte” pasta, dat moet ook gewoon kunnen!

pasta

Zoals jullie weten hou ik er van om zelf dingen te maken en heb dan ook altijd een voorraadje in de koelkast of vriezer van verse producten. Zo gebruik ik voor dit recept mijn homemade pesto, het recept vind je hier.

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 150 gram pappardelle pasta
 • 2 el pesto
 • 5 el verse zongedroogde tomaten
 • 1 grote bol mozzarella
 • 150 gram serrano ham
 • 1 hand rucola
 1. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
 2. Giet de pasta af en doe de pesto erbij, roer goed door en maak eventueel extra op smaak met peper en zout.
 3. Scheur de ham in reepjes of maak er bolletjes van.
 4. Scheur ook de mozzarella in stukjes.
 5. Voeg alles samen, hussel een beetje door elkaar en sluit af met een bergje rucola.

pasta

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Hadden jullie deze pasta met knoflook al gegeten (druk hier)?