Pasta met kipballen en rode pesto - Charlie's Kitchen

Pasta met kipballen en rode pesto

pasta

Deze pasta met kipballen en rode pesto is eigenlijk een oud recept dat ik opnieuw maakte. Ik bedacht mij ineens dat ik deze vroeger eens had gedeeld op Facebook, al hebben we daar nu natuurlijk niks meer aan. Dus dook ik de keuken en deel vandaag het recept en de smakelijk uitziende foto’s met jullie.

Ik denk dat iedereen vaak rundergehakt gebruikt, ik ben er zelf niet zo dol op. Wist je dat je bij de meeste supermarkten gewoon kipgehakt kunt kopen? Echt ontzettend lekker en prima voor een paar lekkere ballen voor door de pasta maar ook als bite op een borrelplank.

pasta met kipballen

Pasta met kipballen en rode pesto

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 200 gram kipgehakt
 • 1 bosui
 • 1 teen knoflook
 • 30 gram volkorenpaneermeel
 • 1 ei
 • 1 tl rode paprikapoeder
 • 150 gram speltpasta
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 2 el Parmezaanse kaas
 • 2 handen rucola
 • 10 cherrytomaatjes
 • 100 à 200 ml biologische passata di pomodoro saus
 • zout & peper
 1. Maak de kipgehakt op smaak met de paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden.
 2. Kneed dit goed en voeg dan het ei en de paneermeel toe.
 3. Rol hier kleine balletjes van en bak deze in de koekenpan. Begin op hoog vuur, zet het daarna lager en laat vervolgens nog een paar minuten pruttelen.
 4. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking, giet af en meng de pasta met de biologische passata di pomodoro saus. Zelf houd ik niet van een hele sauzerige pasta, dus ik gebruikte maar 150 ml. Maar je kunt natuurlijk zelf bepalen of je meer wilt toevoegen.
 5. Halveer de tomaatjes en roer deze ook door de pasta.
 6. Schep de pasta op een bord, leg de kipballen er op, beleg met rucola en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Op zoek naar een ander pastagerecht? Deze pittige met knoflook is toch ook echt één van mijn  favorieten (klik hier).

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

3 reacties op “Pasta met kipballen en rode pesto”

 1. Avatar

  Hoi Charlie, lekker en makkelijk recept! Wat doe je met de bosui en knoflook? Ik vind dit niet terug in je recept. Liefs, Larissa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches