Deze pasta met kipballen en rode pesto is eigenlijk een oud recept dat ik opnieuw maakte. Ik bedacht mij ineens dat ik deze vroeger eens had gedeeld op Facebook, al hebben we daar nu natuurlijk niks meer aan. Dus dook ik de keuken en deel vandaag het recept en de smakelijk uitziende foto’s met jullie.

Ik denk dat iedereen vaak rundergehakt gebruikt, ik ben er zelf niet zo dol op. Wist je dat je bij de meeste supermarkten gewoon kipgehakt kunt kopen? Echt ontzettend lekker en prima voor een paar lekkere ballen voor door de pasta maar ook als bite op een borrelplank.

kopballen

Pasta met kipballen en rode pesto

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 200 gram kipgehakt
 • 1 bosui
 • 1 teen knoflook
 • 30 gram volkorenpaneermeel
 • 1 ei
 • 1 tl rode paprikapoeder
 • 150 gram speltpasta
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 2 el Parmezaanse kaas
 • 2 handen rucola
 • 10 cherrytomaatjes
 • 100 à 200 ml biologische passata di pomodoro saus
 • zout & peper
 1. Maak de kipgehakt op smaak met de paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden.
 2. Kneed dit goed en voeg dan het ei en de paneermeel toe.
 3. Rol hier kleine balletjes van en bak deze in de koekenpan. Begin op hoog vuur, zet het daarna lager en laat vervolgens nog een paar minuten pruttelen.
 4. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking, giet af en meng de pasta met de biologische passata di pomodoro saus. Zelf houd ik niet van een hele sauzerige pasta, dus ik gebruikte maar 150 ml. Maar je kunt natuurlijk zelf bepalen of je meer wilt toevoegen.
 5. Halveer de tomaatjes en roer deze ook door de pasta.
 6. Schep de pasta op een bord, leg de kipballen er op, beleg met rucola en bestrooi met Parmezaanse kaas.

kipballen

Op zoek naar een ander pastagerecht? Deze pittige met knoflook is toch ook echt één van mijn  favorieten (klik hier).

Liefs,
Charlie’s Kitchen