Paprikaketchup

paprikaketchup

Wat een mond vol, paprikaketchup! In kant-en-klare ketchup zit vrijwel altijd een flinke hoeveelheid suiker. Deze paprikaketchup is wat rinser van smaak omdat hier geen suiker in zit. Hou je meer van zoet kan je natuurlijk gewoon wat honing toevoegen! Deze hoeveelheid is gewoon voor 1 grote fles. Sluit hem goed af en bewaar hem tot 8 dagen in de koelkast. Ik gebruikte hem ook als saus over mijn pasta of voor in mijn pita broodje met falafel.

paprikaketchup

Wat heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el olijfolie
  • 3 gegrilde rode paprika’s
  • 1 rode paprika rauw
  • 2 tomaten
  • 1 rode chili peper
  • 25 ml witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl oregano
  • 1 stukje verse gember
  • 1 snufje kaneel

Optioneel: 3 tot 5 el honing. 

  1. Maak de rode ui schoon en snipper.
  2. Maak ook de teen knoflook fijn.
  3. Snijd de stengel bleekselderij in boogjes.
  4. Wil je zelf gegrilde paprika maken i.p.v uit een potje? Doe de paprika’s 1.5 uur in de oven op 150 graden met een beetje olijfolie eroverheen. Haal daarna het velletje eraf.
  5. Haal uit de rode rauwe paprika de zaadlijst en snijd in stukjes.
  6. Snijd de tomaten in stukken en haal uit de chilipeper de zaadjes. Snijd ook deze fijn!
  7. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de bleekselderij aan.
  8. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 1 uur sudderen. Roer af en toe door. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te branden.
  9.  Laat afkoelen en pureer daarna met de staafmixer tot een egale massa. Bewaar de ketchup in een fles of pit!

LET OP: als je gegrilde paprika’s uit pot gebruikt zal de smaak zuurder zijn dan dat je verse gebruikt. Je kan natuurlijk ook wat honing toevoegen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 gedachte op “Paprikaketchup”

  1. Pingback: Gehaktbrood met ketchup en rozemarijn - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches