Wat een mond vol, paprikaketchup! In kant-en-klare ketchup zit vrijwel altijd een flinke hoeveelheid suiker. Deze paprikaketchup is wat rinser van smaak omdat hier geen suiker in zit. Hou je meer van zoet kan je natuurlijk gewoon wat honing toevoegen! Deze hoeveelheid is gewoon voor 1 grote fles. Sluit hem goed af en bewaar hem tot 8 dagen in de koelkast. Ik gebruikte hem ook als saus over mijn pasta of voor in mijn pita broodje met falafel.

paprikaketchup

Wat heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el olijfolie
  • 3 gegrilde rode paprika’s
  • 1 rode paprika rauw
  • 2 tomaten
  • 1 rode chili peper
  • 25 ml witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl oregano
  • 1 stukje verse gember
  • 1 snufje kaneel

Optioneel: 3 tot 5 el honing. 

  1. Maak de rode ui schoon en snipper.
  2. Maak ook de teen knoflook fijn.
  3. Snijd de stengel bleekselderij in boogjes.
  4. Wil je zelf gegrilde paprika maken i.p.v uit een potje? Doe de paprika’s 1.5 uur in de oven op 150 graden met een beetje olijfolie eroverheen. Haal daarna het velletje eraf.
  5. Haal uit de rode rauwe paprika de zaadlijst en snijd in stukjes.
  6. Snijd de tomaten in stukken en haal uit de chilipeper de zaadjes. Snijd ook deze fijn!
  7. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de bleekselderij aan.
  8. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 1 uur sudderen. Roer af en toe door. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te branden.
  9.  Laat afkoelen en pureer daarna met de staafmixer tot een egale massa. Bewaar de ketchup in een fles of pit!

LET OP: als je gegrilde paprika’s uit pot gebruikt zal de smaak zuurder zijn dan dat je verse gebruikt. Je kan natuurlijk ook wat honing toevoegen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen