Pantosti? Ja echt en de ultieme pantosti met kaas zag ik voorbij komen in het programma van Paul de Leeuw. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar nu het echt winter is heb ik meer honger. Ik heb meer behoefte aan warme maaltijden en ook aan grotere porties. En vooral behoefte aan zo’n lekker warm gevoel, als je op de bank zit met je dekentje.

Helaas, dat kan niet elke dag want de meesten van ons moeten gewoon werken. Maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Heerlijk om dan een pantosti te maken bij een grote mok thee. Uiteraard kun je zelf allemaal variaties bedenken, maar ik ging eerst voor de simpele versie.

tosti

Een tosti apparaat is zo 2005! Wit casinobrood is zo 2004 en een tosti ham-kaas… Begin er maar niet over! Vandaag gaan we voor het echte werk, de ultieme pantosti voor echte liefhebbers. Kies voor een lekker vers vloerbrood en een ander beleg. Maak er een feestje van!

Pantosti met kaas

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 goede plakken vloerbrood, ik ging voor zuurdesem.
  • 2 plakken pittig belegen kaas
  • 1 hand rucola
  • roomboter
  • peper en zout
  1. Pak een pan en zet deze op het vuur. Laat goed warm worden!
  2. Beleg het ene broodje met de kaas en de rucola en leg vervolgens het andere broodje daar bovenop.
  3. Leg het gestapelde broodje in de pan en “rooster” het een beetje.
  4. Haal het broodje er uit en smeer beide buitenkanten licht in met boter. Je leest het goed, lekker met echte roomboter!
  5. Bak nu even om en om, zodat het brood goudbruin is en de kaas begint te smelten.

pantosti

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Denk je van, ik durf dit nog niet aan hoor! Probeer dan voor de verandering deze simpele zoete tosti eens, echt een aanrader. Het recept vind je hier.