Dit is wel een heel speciaal ontbijt, waar je werkelijk iedereen een plezier mee doet. Haal jij de boodschappen in huis en ga je het weekend aan de slag? Deze makkelijke pannenkoekjes met appel en kurkuma zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond!

Een gezond ontbijt met heel veel voordelen

Waarschijnlijk dacht je bij de titel al, kurkuma? Sorry? Kurkuma staat ook wel bekend als de geelwortel, een specerij die in India erg vaak gebruikt wordt en gelukkig nu ook steeds vaker in Nederland. Zo helpt kurkuma je lichaam te ontgiften en heeft het een ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevat het veel antioxidanten, helpt het om je vetverbranding te stimuleren en kan het zelfs helpen bij depressiviteit.

Kortom, een gezonde specerij die ook nog eens heel lekker smaakt en bij veel gerechten toe te passen is. Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt!

Pannenkoekjes met appel en kurkuma

Pannenkoekjes met appel en kurkuma

Benodigheden: keukenmachine of mixer, mes, snijplank en koekenpan

Wat heb je nodig:
(voor 12 mini-pannenkoekjes)

  • 150 gram spelt- of havermeel
  • 2 eieren
  • 1,5 appel
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el ahornsiroop of honing
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 à 2 tl kokosolie om in te bakken
  1. Meng in de keukenmachine of met een mixer de spelt- of havermeel, kurkuma, koekkruiden, zout, eieren en de melk.
  2. Snijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm.
  3. Verhit nu in een koekenpan een beetje van de kokosolie. Maak uit ongeveer 2 el mengsel 1 pannenkoekje, schep om in de pan en leg er een plakje appel op. Bak dit vervolgens aan beide kanten goud bruin.
  4. Maak jouw stapel pannenkoekjes af met een caramel-achtige smaak (ahornsiroop) of zoet met honing!

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Christa duikt vaker de keuken in voor Charlie’s Kitchen. Heb jij al haar havermoutpap met verfrissende twist al geprobeerd (klik hier)?