Bij notenbrood denk je waarschijnlijk; oeh lekker! Maar bij Paleo vraag je misschien af wat ik daar mee bedoel. Het principe van de Paleo levensstijl is gebaseerd op de levenswijze van de oermens; in de tijd dat mensen nog jaagden en verzamelden. Wetenschappers hebben onderzocht hoe de mens toen leefde, en wat ze aten. Er wordt vanuit gegaan dat de genen van de mens op deze oervoeding zijn ingesteld, aangezien we vele duizenden jaren op deze manier hebben geleefd. Toen de mens zich verder begon te ontwikkelen en leerden hoe ze zelf bepaalde gewassen konden verbouwen en dieren houden (de landbouwrevolutie), zijn we ook anders gaan eten. We begonnen granen te eten, koeien te melken en in de loop van de tijd ontwikkelden we steeds meer methoden om deze voedingsmiddelen te bewerken. Paleo is dus eten zoals vroeger en dit recept is paleo proef!

paleo

En dan ga ik je nu vertellen dat dit recept ook nog eens super easy is. Met deze graanloze paleo broodmix zet je in een handomdraai een lekker, voedzaam brood op tafel! De mix bestaat uit zaden, noten en pitten en je hoeft er zelf alleen nog eieren, olijfolie en zout aan toe te voegen.

notenbrood

Wat moet je doen:

  1. Klop 4 eieren los en meng deze met 50 ml olijfolie, 1 theelepel zeezout en de broodmix.
  2. Schep het beslag in een broodvorm (of cake) en bak het brood in ongeveer 60 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Is dat makkelijk of makkelijk? Gewoon te vinden bij de natuurwinkels en bijvoorbeeld Ekoplaza!

paleo

Liefs,
Charlie’s Kitchen