Ik vind het altijd leuk om gerechten te maken met producten die de meeste mensen niet zo snel pakken in de supermarkt. Zo gaan we vandaag aan de slag met deze paksoi, een knapperige groenten met groene bladen. Rauw heeft het een anijsachtige smaak, heerlijk door salades of smoothies. De paksoi is rijk aan vitaminen en mineralen dus super gezond!

Paksoi

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 300 gram aardappel
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 1 zak rucola klein
  • 2 stuks rundertartaar
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aardappelen in hele dunne schijfjes en leg ze dakpangewijs in een rondje op de bakplaat met bakpapier. Besmeer ze een beetje met olijfolie en maak ze op smaak met peper en zout. Bak ze 15 a 20 minuten.
  3. Laat een koekenpan goed heet worden op hoog vuur. Bak de tartaar aan beide kanten goudbruin en zet het vuur daarna lager zodat de tartaar juist kan garen.
  4. Hak een grote hand rucola fijn met de knoflookteentjes en bak dit met een scheutje olijfolie.
  5. Snijd de paksoi doormidden of in 4, even goed wassen en laten uitlekken. Bak de paksoi kort in een grote koekenpan. Snijd de halve komkommer en ui en garneer hier de paksoi mee.

paksoi

Wat een heerlijk gerecht, zo simpel en makkelijk. Ik hou ervan!

Liefs,
Charlie’s Kitchen