Deze overnight oats met o.a. havermelk en appel ontstond spontaan toen ik wat voorbereidend werk wilde doen.

Je weet wel zo’n week, waarvan je weet dat je tot over je oren in het werk en afspraken zit. Ik vind het persoonlijk dan erg prettig om gezonde voeding voor te bereiden en al helemaal mijn ontbijt.

Mijn ochtendritueel

Sinds ik helemaal voor mijzelf begonnen ben, probeer ik echt meer mijn kleine rustmomentjes te pakken. De ochtend is er daar één van, even een moment voor mijzelf op de bank. Lekker met een voedzaam ontbijt, een bakje koffie en de katjes die naast mij liggen te kroelen. Een moment van energie opdoen voor de rest van de dag.

En een voedzaam ontbijt werkt daar aan mee

Doordat ik mijn ontbijt alvast voor twee dagen in de koelkast heb staan, scheelt dit mij tijd in de ochtend. Natuurlijk kun je het ook meenemen naar je werk, voor onderweg of misschien wel als lunch. Havermout heeft vele voordelen, lees er hier een blog over.

overnight oats

Overnight oats met havermelk en appel

Wat heb je nodig:
(voor 2 porties)

  • 100 gram havermout
  • 1 pak havermelk (200 ml per portie ongeveer)
  • 1 handje ongebrande amandelen
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 groene appel
  • 1 tl kaneel
  1. Snijd de appel in kleine blokjes, hak de amandelen fijn en leg de rozijnen klaar.
  2. Pak 2 schaaltjes of bakjes, wat jouw voorkeur heeft. Vul deze met de havermout, dus 50 gram per bakje.
  3. Schenk nu bij beide bakjes de havermelk tot net boven de havermout.
  4. Hussel de appel, rozijnen en amandelen met de kaneel en verdeel dit mengsel over beide bakjes.
  5. Zet de havermout in de koelkast en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt!

Als dat geen feestje is

Mijn andere favoriet van de overnight oats is met rood fruit, net even anders dan deze maar ook ontzettend lekker. Het recept vind je hier.

PS: Wist je dat je het recept kunt delen met jouw vrienden? Druk hieronder op één van de icoontjes en wie weet staat jou dit lekkere ontbijtje wel te wachten morgen!