Ovenkoek met peer en pecannoten - Charlie's Kitchen

Ovenkoek met peer en pecannoten

ovenkoek

Ik maakte op een zondag deze ovenkoek met peer en pecannoten. Ovenkoek, best een rare naam in dit geval, want het is niet echt een koek maar meer een cake.

Het was een probeersel en ik moet zeggen hij is gewoon erg goed gelukt. Ik kon het natuurlijk niet laten om stiekem een warm stukje te proeven, maar ook niet warm was het ontzettend lekker ontdekte ik de dagen erna. Ik heb er 6 goede stukken uit kunnen snijden dus ik kan ‘s ochtend zo een stukje meenemen. Lekker als ontbijt voor onderweg , maar zeker ook als snack op het werk.

ovenkoek

Heerlijk als je huis helemaal ruikt naar je baksels en het proeven is natuurlijk ook geen straf. Lekker voorbereidend werken, zo maak ik het mijzelf doordeweeks, wanneer ik druk ben, een stuk makkelijk.

Wat heb je nodig:
(voor 6 goede stukken)

 • 150 gram havermout
 • 50 gram havervlokken
 • 50 gram havermeel
 • 5 zachte dadels
 • 3 peren
 • 2 eieren
 • 2 tl speculaaskruiden
 • 1 snuf (of meer) kaneel
 • 2 tl bakpoeder
 • 100 gram pecannoten
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 snuf zout
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Meng in een kom de meel, havermout, havervlokken, bakpoeder, kruiden en een snuf zout.
 3. Mix vervolgens in de blender of keukenmachine de dadels met de amandelmelk en eieren.
 4. Voeg dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar.
 5. Schil twee peren en snijd deze in blokjes.
 6. Hak de pecannoten fijn.
 7. Voeg driekwart van de noten en de blokjes peer bij het mengsel en roer door.
 8. Schenk het mengsel in een ovenschaal die bedekt is met bakpapier.
 9. Snijd de laatste peer in reepjes en beleg de ovenkoek met de peer en overgebleven pecannoten.
 10. Bak de ovenkoek in ongeveer 45 minuten goudbruin.

ovenkoek

Zo zie je maar, dat een probeersel niet altijd hoeft te mislukken hahaha.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Ovenkoek met peer en pecannoten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches