Ik maakte op een zondag deze ovenkoek met peer en pecannoten. Ovenkoek, best een rare naam in dit geval, want het is niet echt een koek maar meer een cake.

Het was een probeersel en ik moet zeggen hij is gewoon erg goed gelukt. Ik kon het natuurlijk niet laten om stiekem een warm stukje te proeven, maar ook niet warm was het ontzettend lekker ontdekte ik de dagen erna. Ik heb er 6 goede stukken uit kunnen snijden dus ik kan ‘s ochtend zo een stukje meenemen. Lekker als ontbijt voor onderweg , maar zeker ook als snack op het werk.

ovenkoek

Heerlijk als je huis helemaal ruikt naar je baksels en het proeven is natuurlijk ook geen straf. Lekker voorbereidend werken, zo maak ik het mijzelf doordeweeks, wanneer ik druk ben, een stuk makkelijk.

Wat heb je nodig:
(voor 6 goede stukken)

  • 150 gram havermout
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram havermeel
  • 5 zachte dadels
  • 3 peren
  • 2 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 snuf (of meer) kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram pecannoten
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 snuf zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom de meel, havermout, havervlokken, bakpoeder, kruiden en een snuf zout.
  3. Mix vervolgens in de blender of keukenmachine de dadels met de amandelmelk en eieren.
  4. Voeg dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar.
  5. Schil twee peren en snijd deze in blokjes.
  6. Hak de pecannoten fijn.
  7. Voeg driekwart van de noten en de blokjes peer bij het mengsel en roer door.
  8. Schenk het mengsel in een ovenschaal die bedekt is met bakpapier.
  9. Snijd de laatste peer in reepjes en beleg de ovenkoek met de peer en overgebleven pecannoten.
  10. Bak de ovenkoek in ongeveer 45 minuten goudbruin.

ovenkoek

Zo zie je maar, dat een probeersel niet altijd hoeft te mislukken hahaha.

Liefs,
Charlie’s Kitchen