Onzeker? Voel jij je ook verplicht om gezond te doen als je iedereen dat ziet doen op je tijdlijn? Of zo’n perfect strak buikje, daar ga ik nu ook voor trainen! Kunnen anderen jou ook van alles aansmeren? Een nieuw “dieet” programma? Of een product?

Je zult het misschien niet van mij verwachten, maar ik ben daar heel gevoelig voor. Ik ben blij met mijzelf, trots op mijn lichaam en de manier waarop ik een “fit” leven heb. Maar als ik zie dat anderen heel snel gaan, of 100 foto’s plaatsen over hoe perfect ze zijn is dat gevoel mij bij snel weg. Het voelt onzeker, hoe kijken mensen naar mij? Ik moet ook zo slank worden, of snel gaan of vaker sporten.

En dat geldt ook op werkgebied, hoe denk je dat het is als blogger? Die heeft meer volgers, die heeft al een boek en de ander krijgt een super gave opdracht. Allemaal factoren waar ik soms onzeker van word.

Onzeker? Wat doe je daaraan?

Mijn oude basketbalcoach zei ooit: “play your own game”!

Onzeker door anderen

Deze zin zit vast in mijn geheugen! Ik herhaal deze zin altijd op het moment dat ik onzeker ben. Neem eens een moment voor jezelf als je onzeker wordt, pak een pen en schrijf op waar je blij mee bent. Je sport bijvoorbeeld, je ontbijt altijd goed, je spaart geld maar je kunt je ook goed voelen omdat jij elke week boodschappen doet voor je buurvrouw die ziek is.

Kijk eens naar hoe goed je al bezig bent! Waarom zijn we zo veeleisend? Waarom leggen we de lat zo hoog? Dit kost zoveel energie!

onzeker

Wees positief, kijk naar de dingen die je al goed doet en kijk naar de mogelijkheden hoe jij die op jouw manier kunt bereiken. Kijk hoe jij dichter naar je doel toe kunt komen.

It’s your choice, your life and your own game!

Liefs,

Charlie