Een ontbijt met wortel. Ja, je leest het goed, groenten in je ontbijt. Het bestaat, namelijk bij deze smeuïge carrotcake oats. Een feestje om jouw dag mee te beginnen, voedzaam en ook nog eens snel klaar!

Carrotcake wat?

Carrotcake is één van de meest geliefde taarten denk ik op het moment, een soort herfsttoetje, of gewoon heel erg lekker bij een mok thee. Normaliter vind je hierin een flinke dosis suiker en mascarpone. Ik maak een gezonde variant op de taart, het recept vind je hier.

Ik adviseer mijn clienten altijd heel veel groenten te eten, minimaal 5 verschillende stuks per dag. Bij elke intake weer vallen ze bijna van hun stoel. Hoe ga ik ooit de vijf halen en waarom? In groenten zitten heel veel vitaminen, mineralen en vezels die onze gezondheid en werking van het lichaam bevorderen.

Echt niet moeilijk!

Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Wat dacht je van tussen de middag, je bammetje kun je makkelijk pimpen met wat rucola en radijsjes, tomaat en komkommer of misschien wel gegrilde groenten. Wil je echt wild doen? Ga dan eens deze carrotcake oats proberen, geloof me, het is smikkelen!

carrotcake, wortel, ontbijt

 

Carrotcake oats

Benodigdheden: steelpannetje, lepel, kommetje

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 40 gram havermout
  • 200 ml havermelk (of meer)
  • 1 el rozijnen
  • 1/2 eetlepel lijnzaad
  • 20-30 gram geraspte wortel
  • 1/2 tl kaneel (ik vind iets meer nog lekkerder)
  • 1/2 el honing
  1. Doe de havermout en lijnzaad samen met de havermelk in het pannetje. Laat even zo staan.
  2. Rasp de wortel zo fijn als jij lekker vindt.
  3. Doe het vuur aan, voeg de wortel bij de havermout, roer door en laat staan.
  4. Voeg de kaneel toe en roer door. Laat even staan op laag vuur.
  5. Doe het mengsel in een kommetje en bedek dit tenslotte met de rozijnen en wat honing.

Ziet dat er niet fantastisch uit?

PS: op zoek naar een ander gezond ontbijt? Wat dacht je van deze havermout die smaakt naar appeltaart?