Nutella? Ik geloof dat iedereen bij het woord al ligt te kwijlen aan zijn beeldscherm. Maar Nutella is niet heel erg gezond, wel heel erg lekker. En ja ook ik lepel regenmatig uit de Nutella pot, gewoon omdat het kan! Maar nu wilde ik een keer iets anders maken, een cake die gewoon net even anders smaakt. Bananenbrood is heerlijk maar kennen we nu wel, de courgette-cake? Ook heerlijk! Maar nu wil ik gewoon een foodporn cake en dat is gelukt…
Wat heb je nodig:
(gebruik een cakevorm van 21 cm)
- 150 gram speltmeel (of havermeel)
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kokosmeel
- 2 eieren
- 100 ml water
- 2 el gesmolten kokosolie
- 4 el maple syrop (of honing, maple smaakt wel echt lekkerder bij deze!)
- Een grote hand hazelnoten
- 3 el rauwe cacao
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
Optioneel: stukjes pure chocolade en een banaan in stukjes aan de bovenkant!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle meelsoorten, cacao, bakpoeder en een snuf zout.
- Meng in de blender het water, eieren, maple syrop en de kokosolie.
- Meng alle ingrediënten samen in een kom (zonder de noten).
- Voeg als laatste de hazelnoten toe en roer ze goed door het mengsel.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en bak de cake 40 minuten.
- Let op controleer met een satéprikker want elke oven is anders.
- Laat de cake helemaal afkoelen en snijd dan pas in plakjes. Ik vries de helft altijd in!
Bakken jullie mee? Deel jou geweldige creatie op mijn Facebookpagina of Instagram!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
17 reacties op “Nutella cake”
Aaah man! Ik loop hier echt te kwijlen gewoon!! Deze moet ik echt maken van de week!
Wel doen he, hij is heerlijk!
Lekkerrr! Deze ga ik zeker een keer proberen
Mijn favo tussendoortje op het moment!
Mmmmmm hij zit net in de oven 🙂
en en en?
Dat ziet er heerlijk uit! Die ga ik zeker maken maar ik heb even een vraagje: kan ik ook andere soorten meel ipv de amandel- en kokosmeel gebruiken?
Hoi Anne, word die dan niet zo lekker. De kokosmeel zorgt voor de structuur, de amandelmeel voor de smaak 😀
Ik heb het precies volgens het bovenstaande recept gedaan maar het beslag was al erg droog en korrelig. Ik moest het echt in de cake vorm scheppen en verdelen. Na het bakken is hij ook erg droog. Net gebakken meel. Ik heb gelezen dat kokosmeel veel vocht opneemt vanwege de vezels. Dus ik ga het nu maar proberen met dubbelde hoeveelheid eieren en maple syrop.
Hoi Lieselotte,
Wat vervelend om te horen, ik maak de cake regelmatig. Heb je ook het kokosvet gebruikt? Ik heb verder nog geen berichten gehad dat de cake mislukt was 🙁 dus weet niet zo goed waar het aan ligt. Het is absoluut een stevige cake maar niet droog. Ook het water gebruikt zoals in de beschrijving? Liefs Charlie
Ik had hetzelfde: een heel droog mengsel, absoluut geen beslag! Ik heb er een extra eitje, een extra el kokosolie en ongeveer 100 ml amandelmelk toegevoegd. Ook hoefde de cake bij mij geen 45 minuten in de oven, na 30 minuten was de cake al gaar.
Hij is echt heerlijk geworden en absoluut niet droog. Dit wordt een blijvertje, maar dan wel met de extra toevoegingen!
Mijn cake staat nu in de oven! Ben benieuwd! Het deeg was perfect bij mij, hopelijk de smaak ook 🙂
De cake gemaakt maar hij was erg droog. Jammer!
Zie in diverse recepten dat je maple syrop gebruikt, dit heet echter maple syrup ;).
Pingback: Nutella Brownie met macchiato twist - Charlie's Kitchen
Hoi Charlotte.
Wat ik mis bij de recepten is dat er niet wordt vermeld hoeveel calorieën het bevat.
Kan een overweging zijn om het recept juist wel of niet te maken.
Kan de kokosolie warm aan het recept worden toegevoegd of het je ook koude vloeibare kokosolie?
Succes nog op het Health festival.
Grt. Caroline
Hoi, is het mogelijk om de kokosmeel te vervangen?