Nutella? Ik geloof dat iedereen bij het woord al ligt te kwijlen aan zijn beeldscherm. Maar Nutella is niet heel erg gezond, wel heel erg lekker. En ja ook ik lepel regenmatig uit de Nutella pot, gewoon omdat het kan! Maar nu wilde ik een keer iets anders maken, een cake die gewoon net even anders smaakt. Bananenbrood is heerlijk maar kennen we nu wel, de courgette-cake? Ook heerlijk! Maar nu wil ik gewoon een foodporn cake en dat is gelukt…

Wat heb je nodig:
(gebruik een cakevorm van 21 cm)

  • 150 gram speltmeel (of havermeel)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml water
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 el maple syrop (of honing, maple smaakt wel echt lekkerder bij deze!)
  • Een grote hand hazelnoten
  • 3 el rauwe cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Optioneel: stukjes pure chocolade en een banaan in stukjes aan de bovenkant!

Nutella

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle meelsoorten, cacao, bakpoeder en een snuf zout.
  3. Meng in de blender het water, eieren, maple syrop en de kokosolie.
  4. Meng alle ingrediënten samen in een kom (zonder de noten).
  5. Voeg als laatste de hazelnoten toe en roer ze goed door het mengsel.
  6. Bekleed de cakevorm met bakpapier en bak de cake 40 minuten.
  7. Let op controleer met een satéprikker want elke oven is anders.
  8. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd dan pas in plakjes. Ik vries de helft altijd in!

Bakken jullie mee? Deel jou geweldige creatie op mijn Facebookpagina of Instagram!

Liefs,

Charlie’s Kitchen