Deze noedels met tofu en gegrilde groenten past goed in mijn straatje de laatste tijd, ik kies er bewust voor om minder vlees te eten. In het begin was het zoeken naar wat wel te eten, natuurlijk heb je tegenwoordig genoeg vleesvervangers maar of dat nu zo’n geweldige keuze is. Je bent gewend aan een bepaald patroon en dat probeer ik te doorbreken. Dat is zeker gelukt en een van de dingen waar ik echt onwijs gek op ben is echte goeie tofu. Heb jij wel eens met een pakje in je handen gestaan in de supermarkt en gedacht “wat moet ik hier godsnaam mee”? Tofu wordt ook wel tahoe genoemd, het is een eiwitrijk product van sojabonen. Het heeft geen smaak dus dit moet je zelf toevoegen, ik kocht de voor gekruide pittige tofu van Ekoplaza. noedels

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • Noedels (ik kocht bij AH de bruine rijst noedels)
  • 250 gram pittige tofu stukjes
  • 1 paksoi
  • 1 klein zakje wok groenten
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 el soja saus
  • 2 el ketjap
  • 1 ei
  1. Kook de noedels zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Was de paksoi goed en snijd in grove stukken inclusief de bladeren.
  3. Snijd ook de uit en knoflook helemaal fijn.
  4. Zet een grote wok pan op op hoog vuur en gebruik kokosolie of olijfolie.
  5. Doe de knoflook, ui en groenten hierin. Wok goed door op hoog vuur.
  6. Kook ondertussen 1 ei naar wens.
  7. Voeg nu ook de tofu, ketjap en soja saus toe.
  8. Roer alles goed door elkaar, als je wil kan je ook de noedels toevoegen.

noedels

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: had je dit gerecht met noedels en zalm al geprobeerd? (klik hier)