Zo makkelijk kan het zijn, een taartje dat niet in de oven hoeft! Op zondagochtend doe ik altijd aan boksen, dan heb ik geen zin om een half uur bezig te zijn met mijn ontbijt. Wel heb ik heel veel zin in een voedzaam en lekker ontbijtje, dat mij extra power geeft! Uiteraard doe ik dit met banaan!

Maak dit de avond van tevoren en je bent voor 3 à 4 dagen voorzien van een heerlijk ontbijt, maar invriezen is ook een optie. Dus wat houdt jou nog tegen? MEAL PREPPEN!

taartje banaan

No bake banaan taartje

Wat heb je nodig:
( voor 3 à 4 porties)

  • 200 gram havermout
  • 1 grote banaan (liefst met bruine stippen)
  • 1 el chiazaad
  • 3 druppels stevia of 1 el honing
  • 50 ml ongezoete sojamelk (of een andere plantaardige melk)

Optioneel: toppings als banaan, framboos of nootjes.

  1. Meng de havermout met de banaan, stevia en sojamelk.
  2. Meng het chiazaad met 3 eetlepels water en laat even staan in een bakje.
  3. Voeg het mengsel toe aan de rest.
  4. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en schep het mengsel hierin. Ik gebruikte hiervoor een klein vierkant schaaltje!
  5. Zet de no bake banaantaart in de koelkast en je kunt de volgende dag meteen eten! Ik gebruikte deze schattige hartjesvormpjes van de AH, verdeelde het mengsel over 4 vormpjes en belegde het voor het ontbijt met extra banaan en framboos.

Enjoy your breakfast!

Liefs, Charlie