Dat ik fan ben van Jamie Oliver is voor de meesten van jullie geen geheim. Toen ik dan ook hoorde dat Jamie’s Diner in Rotterdam werd geopend plande ik meteen een date in. Inmiddels is dit Jamie zijn tweede vestiging in Rotterdam, eerder bezocht ik Jamie’s Italian (lees hier).

Aan het Weena in Rotterdam vind je Jamie’s Diner. Een Amerikaanse diner met vooral heel veel sappige lekkere burgers op het menu. Je vindt op de menukaart vele Amerikaanse klassiekers, zoals kippenvleugels, spareribs en hamburgers. En wat ik zo tof vind, in de keuken bij Jamie wordt alleen maar gewerkt met verantwoord vlees. Behalve ‘naughty stuff’, zoals Oliver de vettere happen zelf noemt, staan er ook een aantal gezonde gerechten op het het menu. Denk aan de beroemde “superfood” salades of een half kippetje met koolsla.

Jamie's Diner

Maar hoe is Jamie echt?

Ik kan het nog steeds niet geloven, maar vorige maand mocht ik lunchen met de enige echte Jamie Oliver. Ik zat met knikkende knietjes in de trein richting Den Haag waar het event plaatsvond bij Jamie’s Italian Den Haag. De video van mijn interview met Jamie al gezien (klik hier)?

Terug naar Jamie’s Diner

Bij binnenkomst ben ik lekker begonnen met een gin-tonic om de boel eens rustig te observeren. Geweldige drankkaart overigens, van shakes tot cocktails tot speciale biertjes. Bij de borrel hoort natuurlijk een bite, ik ging voor de beroemde nachos van Jamie. Believe me, dit zijn de lekkerste nachos die er bestaan!

Jamie's Diner

Waarschuwing…

Je wilt alles bestellen…

Quesedilla’s, knoflookbrood en Halloumi sticks. Wat een smaaksensatie, ik was vooral verrast door de Hallumi. WAUW! Weten jullie wat dit is?

Jamie's Diner

 

Ik moest even de originele foto gebruiken om die sappige Amerikaanse burger met jullie te delen. Niet normaal lekker, zacht mals vlees, allemaal smaken die samenkomen en dit echt de lekkerste juicy burger maken die ik tot nu toe heb gegeten.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ook van deze vestiging een enorme fan ben. Goed eten, goede sfeer, zeer vriendelijk en vooral enthousiast personeel.

Jamie’s Diner
Weena 396
Rotterdam

Liefs,
Charlie