Terwijl ik dit aan het uittypen ben voor jullie zit ik te smikkelen van de muffins die naar Snickers smaken. Potverdikkie, wat is dit lekker!

Gelukkig heb ik wel de gezonde versie gemaakt met o.a. havermout en echte pindakaas van de Pindakaas winkel (klik hier). Ik denk dat je zelf wel kunt bedenken dat een muffin helemaal oké is, maar als je ze allemaal gaat opeten is het niet meer zo gezond natuurlijk haha.

Meestal maak ik mijn baksels zoet door middel van dadels maar je kunt natuurlijk ook honing, agave, stevia of een ander zoetmiddel gebruiken. Ik ben dol op hier en daar wat zoets, maar ik ben wel echt meer een hartig persoon, voor zover je dat zo kunt noemen. Daarom is deze combinatie van hartig en zoet voor mij echt een beloning!

muffins

Muffins die naar Snickers smaken

Wat heb je nodig:
(Voor 4 grote muffins)

 • 1 grote banaan
 • 2 eieren
 • 100 ml amandelmelk
 • 2 goede el cacao
 • 125 gram havermout of meel
 • 2 a 3 el honing (meer als je van zoet houdt)
 • 1 snufje zout
 • 2 el pinda’s
 • 4 tl pindakaas
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kokosvet
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de banaan, melk, havermout, bakpoeder, eieren en zout.
 3. Als dit een glad mengsel is voeg je de cacao, honing en kokosvet toe.
 4. Goed mixen tot het een goed beslag is.
 5. Vet de muffinvormpjes een beetje in, zodat het niet blijft plakken.
 6. Schep 1 el beslag in elk vormpje, doe daar bovenop 1 tl pindakaas en sluit weer af met het beslag.
 7. Bedek met wat pinda’s aan de bovenkant.
 8. Bak de muffins in 25 à 30 minuten, ik houd van lekker klef!

muffins

Dit ziet er toch niet normaal lekker uit?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: had je deze raw caramel slice al geprobeerd (klik hier)