Homemade muesli-protein bars

muesli-protein bars

Ik probeer al tijden een lekkere reep te maken met wat extra eiwitten er in. En deze homemade muesli-protein bars zijn echt mega goed gelukt kan ik wel zeggen!

Waarom ik er graag wat extra eiwitten in wil hebben lees je hier. Een reep die je lekker mee kunt nemen als je in de ochtend weer eens haastig de deur uit moet, een reep die lekker is voor onderweg. Maar ook als tussendoortje op de bank met een bakje koffie. Ik houd van makkelijk en snel, dus ook bij dit recept zul je geen uren in de keuken staan. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik een keukenmachine heb, het is even een investering maar het scheelt echt zeeën van tijd!

muesli-protein bars

Ze zijn heerlijk stevig, vullen goed, zitten vol bouwstoffen en zijn ook nog eens vegan. Ik gebruik altijd plantaardig eiwitpoeder van Orangefit. Ten eerste omdat mijn buik hier prettiger op reageert en ten tweede omdat het hittebestendig is. Ik gebruik het in smoothies, koffie, havermout en nog veel meer.

muesli-protein bars

Muesli-protein bars

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 8 stuks)

 • 100 gram amandelmeel
 • 70 gram havermout
 • 30 gram Orangefit eiwitpoeder
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1 el rauwe cashewnoten
 • 10 verse (medjoul) dadels
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Ontpit de verse dadels en laat ze even weken in lauw water.
 3. Doe de havermout, amandelmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, cashewnoten en de dadels (zonder water) in de keukenmachine.
 4. Mix het net zo lang tot het een grote kleffe plakkerige bal wordt. Te droog? Voeg wat van het water toe waar de dadels in hebben liggen weken.
 5. Heb je geen keukenmachine? Maal de dadels en cashewnoten helemaal fijn met de staafmixer en maak dan een deegbal met de rest van de ingrediënten.
 6. Pak nu een cakevorm, beleg deze met bakpapier en doe het mengsel hierin.
 7. Druk het mengsel goed aan en zet de reep ongeveer 15 minuten in de oven.
 8. Laat goed afkoelen, snijd in repen en bewaar ze in aluminium folie in de koelkast (maximaal 4 dagen).

Laten jullie weten wat jullie van de muesli-protein bars vonden? Misschien is dit recept ook nog iets voor jou, protein brownies

Liefs,
Charlie’s Kitchen

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches