Moeders kookboek Natalie's Keuken - Charlie's Kitchen

Moeders kookboek Natalie’s Keuken

natalie's keuken

De boekenkast van Charlie begon de laatste weken steeds meer te bezwijken onder het gewicht van alle kookboeken die jullie haar de laatste tijd hebben gestuurd.

En dus wordt het hoog tijd dat ik ze voor jullie ga testen. Wie ben ik ook alweer? Ik ben de vaste fotograaf van Charlie’s Kitchen (en veel meer), kookboekenfanaat (zonder zich ooit precies aan een recept te houden), sportgek (ik leg jullie nog wel eens uit waarom ik altijd blauwe plekken heb), verslaafd aan cheesecake, sushi & taco’s (hoewel ik volgens Charlie nooit genoeg eet 😉 en ga me dus nu voor jullie door de stapel kookboeken van Charlie heen werken.

Absoluut geen straf

Zo rond de feestdagen komen de uitgeverijen massaal met de leukste, gaafste, lekkerste en (on)gezondste kookboeken op de proppen. Niet zo gek, want hoe leuk is het om met Kerst of uit de zak van de Sint een boek vol inspiratie te krijgen?

Ik weet zeker dat heel veel vrouwen verrast zijn met het boek van Natalie’s Keuken, want kookboeken zijn niet langer het terrein van bekende chefkoks. Steeds meer foodbloggers krijgen de kans om hun kookkunsten op papier te delen.

Het boek van Natalie is typisch zo’n boek waar je het hele jaar wat aan hebt.

Als ik naar de blogs en de social mediakanalen van Natalie’s Keuken kijk, bekruipt me altijd het gevoel te maken te hebben met de moeder der moeders. Eén die perfecte en gezonde ontbijtjes maakt voor haar vier (!) kinderen, klaar zit met thee en zelfgemaakte koekjes als iedereen uit school komt en waar om zes uur stipt een gezonde (Hollandse) pot op tafel staat. Zo’n moeder waarvan alle andere moeders op het schoolplein zeggen: hoe doet die vrouw dat toch? Maar wie het verhaal van Natalie een beetje kent, weet dat ook voor haar gezond eten een ontdekkingsreis was. Ze begon zich te verdiepen in gezond eten, toen ze volledig uitgeblust en burned out geen stap meer kon verzetten.

Verwacht geen culinaire hoogstandjes (no offence), maar gezonde, verse, simpele en vooral heerlijke maaltijden, vooral geen ingewikkelde tussendoortjes, maar lekkere drankjes en fantastische baksels. Natalie knows how to work that oven baby! Geen pakjes, (bijna) geen gluten, nauwelijks suiker en (bijna) geen lactose: een prima handboek voor mensen die regelmatig inspiratie nodig hebben. Mocht je een aanvulling hebben op het recept? Geen probleem: Natalie heeft speciaal ruimte gemaakt voor aantekeningen.

Het leukste vind ik het hoofdstuk voor de drankjes: soms alleen water, thee en koffie (het mag bekend zijn dat Natalie een enorme koffieleut is) kan saai zijn, maar ook daar is aan gedacht. Een frisse limonade, infused water, plantaardige melk… Natalie heeft de receptuur voor je geprobeerd en verbeterd. Een gezondere versie van jezelf begint in Natalies Keuken, zullen we maar zeggen.

Naast de recepten van woensdag P-dag (op woensdag eet de familie van Natalie altijd iets dat met een P begint), de ontbijtjes, de broodjes en de gezonde daghap heeft Natalie ook een hoofdstuk besteed aan de lekkere snacks. Ze heeft zelfs twee bloggers bereid gevonden om een recept met haar te delen: Oh My Pie (wiens boek deze week uitkomt. Spannend!) en Healthy Sisters. Bij de boekpresentatie stonden deze recepten netjes te pronken tussen het uitgebreide buffet en damn… Ja, ook die moet je zeker een keer maken.

moeders kookboek

Kim is niet zo’n zoetekauw

Zelf kon ik het niet laten om een paar van Natalies smoothies te proberen en haar beruchte snijkoek te maken. Smoothies: prima, maar die snijkoek is een blijverdje. Ik verving de havermeel door roggemeel en gebruikte helemaal geen suiker.

Natalies Snijkoek

Wat heb je nodig:

 • 100 gram amandelmeel
 • 300 gram roggemeel
 • 200 ml ongezoete amandelmelk
 • 130 gram appelstroop zonder toegevoegde suikers
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el koekkruiden
 • 1 handje krenten
 1. Verwarm de (elektrische) oven voor op 160 graden.
 2. Zeef de droge ingrediënten boven een kom. Meng deze goed.
 3. Voeg de natte ingrediënten toe en meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen) met een (hand)mixer.
 4. Voeg als laatste de krenten toe.
 5. Gooi het beslag met een welgemikte worp in een cakeblik. En zet het blik ongeveer 40-45 minuten in de oven.
 6. Af laten koelen en smullen maar 🙂

natalie's keuken

Wil jij dit fantastische kookboek winnen?

Meedoen is heel simpel, reageer onder deze blog “IK DOE MEE“! (winnaar krijgt maandag bericht!)

kookboeken

Eet smakelijk!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Avondeten

Groentetortilla (ei) met aardappel

Avondeten

Kidsproof: mini pita gevuld met kokos-kipnuggets

spelt, pita, groen
Lunch

Spelt pita met kip en groen

170 reacties op “Moeders kookboek Natalie’s Keuken”

 1. Avatar

  Als moeder van “slechts” 2 en nu “even tussen 2 banen in” heb ik het nóg niet altijd voor elkaar! En dan wordt het toch snel een iets minder gezonde snelle hap.. Dus ik doe heel graag mee! Want ik wil graag de zaakjes voor elkaar hebben en díe theedrinkende en koekjesbakkende (en tijd over voor aandacht) moeder worden!

 2. Avatar
  Michella Schuijl Pheijffer

  Ik doe mee! Met een drukke baan, een man die veel overwerkt, twee jonge kinderen en soms nog een sociaal leven zou ik heel graag het balletje gezond eten in de lucht hoog willen houden. Hoe ideaal is dan dit prachtige kookboek? Vingersgekruist!!!

 3. Avatar

  Ik doe mee!! Als mommy to be lijkt me dit een heel fijn boek om de eerste stapjes te zetten naar een betere levensstijl :-).

 4. Avatar

  IK DOE ZEKER WETEN MEE! Wil zo graag dit boek winnen aangezien haar recepten echt fantastisch zijn, zeker met een kleine in huis! Heerlijk, simpel en vooral ook heel leuk!

 5. Avatar

  Ik doe mee
  Lijkt mij een fijn boek, hoe je het omschrijft! Niet te moeilijk (want dan haak ik vaak al af) maar wel lekker! Ik ben voor 🙂 Dat probeer ik graag.

  Net de Homemade ontbijtkoek gemaakt van Charlieskitchen voor komende week, volgende week dan maar de snijkoek!

 6. Avatar

  Oeilala dat klinkt goed zeg!
  Het recept van de koek sla ik vast op, die wordt ongetwijfeld snel gemaakt…nomnomnom…
  En ja, ik wil graag meer van dit en mijn boekenkast bezwijkt nog lang niet 😉 Daar zorg ik wel voor…hihi.
  Ik doe dus heel graag mee! Fingers crossed!

 7. Avatar

  Ik doe mee. Na afgelopen jaar 23 kilo te zijn afgevallen sta ik nu weer op een dood punt. Nieuwe inspiratie is meer dan welkom

 8. Avatar
  Kimberley Post

  Ik doe mee! Al tijdje op zoek naar een kookboek wat me helpt bij het bestrijden van PDS, lekker en afwisselend suikervrij eten is ontzettend lastig dus zeker benieuwd! Je cake/koek ziet er ook heerlijk uit dus dat recept sowieso proberen! Bedankt Charlie! ☺️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches