De boekenkast van Charlie begon de laatste weken steeds meer te bezwijken onder het gewicht van alle kookboeken die jullie haar de laatste tijd hebben gestuurd.

En dus wordt het hoog tijd dat ik ze voor jullie ga testen. Wie ben ik ook alweer? Ik ben de vaste fotograaf van Charlie’s Kitchen (en veel meer), kookboekenfanaat (zonder zich ooit precies aan een recept te houden), sportgek (ik leg jullie nog wel eens uit waarom ik altijd blauwe plekken heb), verslaafd aan cheesecake, sushi & taco’s (hoewel ik volgens Charlie nooit genoeg eet 😉 en ga me dus nu voor jullie door de stapel kookboeken van Charlie heen werken.

Absoluut geen straf

Zo rond de feestdagen komen de uitgeverijen massaal met de leukste, gaafste, lekkerste en (on)gezondste kookboeken op de proppen. Niet zo gek, want hoe leuk is het om met Kerst of uit de zak van de Sint een boek vol inspiratie te krijgen?

Ik weet zeker dat heel veel vrouwen verrast zijn met het boek van Natalie’s Keuken, want kookboeken zijn niet langer het terrein van bekende chefkoks. Steeds meer foodbloggers krijgen de kans om hun kookkunsten op papier te delen.

Het boek van Natalie is typisch zo’n boek waar je het hele jaar wat aan hebt.

Als ik naar de blogs en de social mediakanalen van Natalie’s Keuken kijk, bekruipt me altijd het gevoel te maken te hebben met de moeder der moeders. Eén die perfecte en gezonde ontbijtjes maakt voor haar vier (!) kinderen, klaar zit met thee en zelfgemaakte koekjes als iedereen uit school komt en waar om zes uur stipt een gezonde (Hollandse) pot op tafel staat. Zo’n moeder waarvan alle andere moeders op het schoolplein zeggen: hoe doet die vrouw dat toch? Maar wie het verhaal van Natalie een beetje kent, weet dat ook voor haar gezond eten een ontdekkingsreis was. Ze begon zich te verdiepen in gezond eten, toen ze volledig uitgeblust en burned out geen stap meer kon verzetten.

Verwacht geen culinaire hoogstandjes (no offence), maar gezonde, verse, simpele en vooral heerlijke maaltijden, vooral geen ingewikkelde tussendoortjes, maar lekkere drankjes en fantastische baksels. Natalie knows how to work that oven baby! Geen pakjes, (bijna) geen gluten, nauwelijks suiker en (bijna) geen lactose: een prima handboek voor mensen die regelmatig inspiratie nodig hebben. Mocht je een aanvulling hebben op het recept? Geen probleem: Natalie heeft speciaal ruimte gemaakt voor aantekeningen.

Het leukste vind ik het hoofdstuk voor de drankjes: soms alleen water, thee en koffie (het mag bekend zijn dat Natalie een enorme koffieleut is) kan saai zijn, maar ook daar is aan gedacht. Een frisse limonade, infused water, plantaardige melk… Natalie heeft de receptuur voor je geprobeerd en verbeterd. Een gezondere versie van jezelf begint in Natalies Keuken, zullen we maar zeggen.

Naast de recepten van woensdag P-dag (op woensdag eet de familie van Natalie altijd iets dat met een P begint), de ontbijtjes, de broodjes en de gezonde daghap heeft Natalie ook een hoofdstuk besteed aan de lekkere snacks. Ze heeft zelfs twee bloggers bereid gevonden om een recept met haar te delen: Oh My Pie (wiens boek deze week uitkomt. Spannend!) en Healthy Sisters. Bij de boekpresentatie stonden deze recepten netjes te pronken tussen het uitgebreide buffet en damn… Ja, ook die moet je zeker een keer maken.

moeders kookboek

Kim is niet zo’n zoetekauw

Zelf kon ik het niet laten om een paar van Natalies smoothies te proberen en haar beruchte snijkoek te maken. Smoothies: prima, maar die snijkoek is een blijverdje. Ik verving de havermeel door roggemeel en gebruikte helemaal geen suiker.

Natalies Snijkoek

Wat heb je nodig:

 • 100 gram amandelmeel
 • 300 gram roggemeel
 • 200 ml ongezoete amandelmelk
 • 130 gram appelstroop zonder toegevoegde suikers
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el koekkruiden
 • 1 handje krenten
 1. Verwarm de (elektrische) oven voor op 160 graden.
 2. Zeef de droge ingrediënten boven een kom. Meng deze goed.
 3. Voeg de natte ingrediënten toe en meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen) met een (hand)mixer.
 4. Voeg als laatste de krenten toe.
 5. Gooi het beslag met een welgemikte worp in een cakeblik. En zet het blik ongeveer 40-45 minuten in de oven.
 6. Af laten koelen en smullen maar 🙂

natalie's keuken

Wil jij dit fantastische kookboek winnen?

Meedoen is heel simpel, reageer onder deze blog “IK DOE MEE“! (winnaar krijgt maandag bericht!)

kookboeken

Eet smakelijk!