Start jouw dag met een mocktail met yoghurt en fruit. Heerlijk fris en een lichte start van de dag! Buiten dat het gewoon ontzettend lekker is, is het ook nog eens leuk om te zien. Maak er voor de kids ook een feestje van, zo weet je zeker dat zij hun fruit ook binnen krijgen.

Kies zelf

Je kan natuurlijk zelf kiezen welk fruit je hiervoor wil gebruiken, ik koos voor 2 verschillende kleuren voor het contrast. Ik word gewoon heel blij als mijn eten er vrolijk uitziet, hoe meer kleur hoe beter. Mijn moeder zei altijd: hoe meer kleur, hoe meer vitamientjes! Zelf gebruikte ik voor dit gerecht soja yoghurt omdat ik niet lekker reageer op normale yoghurt. Dit kan je natuurlijk zelf helemaal invullen zoals jij wil. Tegenwoordig kan je bij de Blokker, Xenos en Hema al voor een prikkie leuke jars kopen.

mocktail met yoghurt en vers fruit

Mocktail met yoghurt en fruit

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 handje bevroren mango
  • 1 handje bevroren frambozen
  • 1 el Crunch (recept vind je hier), of een andere cruesli/muesli.
  • 250 ml magere (soja)yoghurt
  1. Ik heb een Nutribullet, mega handig om bevroren fruit met een scheutje water binnen no time tot een glad mengsel te maken. Heb je alleen een grote blender? Dan kan je ook vers fruit gebruiken en dit zelf prakken, of het diepvriesfruit even laten ontdooien natuurlijk.
  2. Doe de eerste laag geprakte frambozen in de jar en schenk hier heel rustig de yoghurt overheen.
  3. Prak of blend nu ook de mango fijn en verdeel deze rustig over de yoghurt.
  4. Sluit af met de crunch!

Liefs,

#TEAMCHARLIE