Een aantal weken geleden kreeg in een leuk pakketje van Mina Harissa! Mina Harissa wordt veelvuldig gebruikt in de Marokkaanse en Noord-Afrikaanse keuken en is geschikt voor het kruiden van verschillende gerechten. Het is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten zoals rode chilipepers, rode paprika, knoflook, extra vergine olijfolie, azijn en zout. Zonder toevoegingen,. hier hou ik van! Ik besloot hier 3 heerlijke gerechten mee te maken, voor ieder wat wils.

Mina Harissa

Ik begin met de iets minder zoete dan de traditionele rode harissa, het geeft deze quinoa schotel een pikante kruidige smaak met een vleugje komijn. Een heerlijke subtiele smaak dit gelukkig niet overheerst!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gram quinoa
  • 300 gram biefstuk
  • 100 gram peultjes
  • 1 sjalotje
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el Mina Harissa groen
  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Bak de biefstuk op heet vuur, beide kanten 2 minuten. Laat daarna nog ongeveer 4 minuten sudderen als je van medium houdt.
  3. Snijd de ui in ringen en bak deze in een wok, voeg de peultjes toe.
  4. Voeg als laatste de quinoa en Mina Harissa toe en wok goed door elkaar.
  5. Schep alles op een bord en sluit af met de sesamzaadjes.

Dit is genieten!

Mina Harissa

Met de milde Moroccan red pepper sauce maakt ik een licht spicy gamba soepje. Lekker dik gevuld met groente, noodles en aardappels. Je heb maar een paar lepels nodig om de soep op smaak te krijgen!

Mina Harissa

Als laatste bleef de Mina Harissa Pikant over, een hete rode pepersaus gemaakt van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten zoals rode chilipepers, rode paprika, knoflook, extra vergine olijfolie, azijn en zout. Ik besloot er dipsaus van de maken en deze te serveren bij de biefstuk, salade en het Libanese brood. Ik nam iets teveel saus erbij haha, ik kan best tegen heet eten maar als ik het niet verwacht zweet ik mij een ongeluk! Deze is behoorlijk pittig, ontzettend lekker en een echte smaak beleving.

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 4 tomaten
  • 2 el Mina Harissa rood
  • peper & zout
  • verse peterselie
  1. Snijd de tomaten heel fijn.
  2. Meng de tomaten met de Mina Harissa, peper, zout en verse peterselie.
  3. Doe de dip in een afsluitbaar bakje en laat even staan zodat de kruiden er goed intrekken!

Mina Harissa

Ik ben ontzettend te spreken over alle drie de smaken, ik hou van veel smaaksensatie in mijn eten zonder allemaal suiker en E nummers. Deze smaken zijn gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn, je betaald wel ongeveer 4 euro voor een potje maar je kan er heel lang mee doen. Het is een heerlijk smaaktoevoeging dus je heb geen potje nodig per gerecht!

Liefs,
Charlie’s Kitchen