Doe het bovenste knoopje van je broek alvast maar open als je gaat Milkshaken bij Patty ‘n Bun in Maastricht!

Als je bij Patty ‘n Bun in Maastricht gaat eten, moet je serieus geen rekening houden met macro’s, diëten of calorieën. Ultiem genieten noemen ze dat.

It is all about burgers, fries and freakshakes

Charlie & Kim op roadtrip: that’s all about food. We mochten al bij Toko Bopp aanschuiven in Geleen, een borrel doen in Gulpen en na alle foto’s die ik op Instagram voorbij had zien komen van Patty ‘n Bun moesten we echt een burgertje happen in Maastricht. We moesten namelijk ook gewoon met een gevulde maag weer naar huis rijden. Zuid-Limburg => Noord-Holland is echt een enorme afstand: dat je het even weet!

Op naar Maastricht, waar net achter het Vrijthof een Amerikaanse burgerbar zit. Herkenbare zitjes, pop art aan de muur, een levensgrote neon waarschuwing ‘We Love Hamburgers’ en een bijzonder niet-Nederlandse menukaart. Van juicy burgers (ook een vegetarische optie!) via vele variaties frietjes (zowel zoet als normaal met diverse toppings) tot freaky milkshakes.

Big Burgertime!

Omdat we nog een bord Nasi Rames aan het verwerken waren, besloten we voor een hamburger te gaan. Hoewel we ze het liefst allemaal hadden willen bestellen, gingen we uiteindelijk voor de Big Kahuna Burger (ja, vernoemd naar de beruchte burger uit Pulp Fiction), Loaded Fries en niet éen maar twee Freakshakes, namelijk…

…The Guilty Pleasure en Candy Crush

In de open keuken konden we er praktisch met onze neus bovenop staan hoe al dit lekkers werd klaargemaakt. En bij de balie stonden we al te kwijlen. Shakes klaar, burgers klaar, fries klaar.

Aanvallen maar!

Patty 'n Bun

Vergeet netjes eten, want we waren zowel bij de fries als de burger en de shakes ons aan het bedenken hoe we dit in vredesnaam zonder te knoeien konden opeten. Dan maar niet, dus we doken in de burger. Het maakte alle verwachtingen waar: juicy patty, goed broodje, heerlijke kaas, smakelijke saus. ‘Now that is a tasty burger’, zou Samuel Jackson in Pulp Fiction hebben gezegd.

En dan die freakshakes: een kunstwerkje op zich. Een lekkere shake, die op zich niet enorm is. Maar de toppings waaronder brownie, marshmellows en donuts op de Guilty Pleasure en de halve snoepwinkel bij Candy Crush maken het een zoete maaltijd op zichzelf.

Kortom: Patty ‘n Bun is geen healthspot, maar de ultieme plaats voor een cheatmeal!

Patty 'n Bun

PATTY ‘N BUN

Burgers, Fries en Freakshakes
Sint Pieterstraat 50
Maastricht

Liefs,
Charlie & Kim