Mijn vriendin tagte mij van de week in een recept van meloen ijs op Facebook. Je kent het wel van die pagina’s met recepten filmpjes waar je enorm van gaat kwijlen. Ik lig dan vaak nog te scrollen over mijn tijdlijn voor het slapengaan en zie dan al die lekkere dingen. Ik ga dan het liefst snel slapen want hoe eerder het ochtend is hoe eerder ik kan eten haha. Nog meer missen die zich willen toevoegen aan #teamalwayshungry? Zoals jullie weten heb ik een keukenmachine, de beste beslissing ooit. Sinds ik deze prachtige machine heb kan ik veel meer maken, ben ik veel sneller klaar en ziet mijn keuken er gewoon veel stoerder uit.

meloen

Ik ben van de zomer dol op ijsjes maar elke dan een bak Ben & Jerry opeten is niet heel erg gezond. Laten de meloenen op het moment onwijs lekker zoet zijn en geen drol kosten! Ik ging aan de slag met dit recept en vond het heel makkelijk maar vooral ontzettend lekker als tussendoortje op de dagen dat ik thuis was.

Wat heb je nodig:

  • 1 galia meloen
  • 2 el honing
  • 1 klein scheutje water

Optioneel: durf jij een nieuwe twist aan? Voeg een hand verse basilicum toe!

  1. Snijd de meloen doormidden, haal de pitjes eruit en snijd de meloen in blokjes.
  2. Doe deze in een diepvrieszak/bakje en zet ze minimaal 2 uur in de vriezer.
  3. Haal de meloen uit de vriezer en doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine totdat het een glas geheel is.
  4. Doe dit mengsel in een diepvries bakje en zet terug in de vriezer.
  5. Haal 2 uur later jouw eerste bolletje ijs met een warme ijslepel uit het bakje.

meloen

Smullen maar!

Liefs,
Charlie’s Kitchen