Als je dol op mozzarella bent wil je deze Matera salade met Burrata uit het kookboek van Jamie Oliver ‘ Jamie kookt Italie’ zeker proberen. Een smaakexplosie van zuur en zoet. En zoals we gewend zijn van Jamie, lekker voedzaam en niet moeilijk om te maken!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Een paar weken geleden lag de nieuwste Jamie Oliver bij me op de deurmat en aangezien Charlie en ik enorme Jamie fans zijn kon een recept dan ook niet uitblijven.

Boek: Jamie kookt Italie

Auteur: Jamie Oliver

Ieder jaar weet de bekendste televisiechef weer een boek uit te brengen. En iedere keer krijgen we een mooi dik boek voorgeschoteld. Deze keer is hij, na een reeks over simpel en gezond koken, weer geïnspireerd door een land: Italië. Niet zo vreemd met een keten aan Italiaanse restaurants die zijn naam dragen. Dus Jamie reisde langs nonna’s in alle uithoeken van het land om de lekkerste recepten bij elkaar te sprokkelen. Die nonna’s vind je niet alleen terug in het bijbehorende televisieprogramma, maar ze hebben ook een mooie prominente plek in het boek.

Waarom zijn wij enthousiast over de nieuwste Jamie?

In tegenstelling tot zijn ‘gezonde en easy’ boeken is dit echt een boek met gevoel en minder met een missie. Prachtige verhalen over de nonna’s, de prachtige fotografie en de geweldige recepten. Van pizza tot pasta, maar ook hoe je een prachtige antipasti plank maakt. Heerlijke vlees- en visgerechten. Wij hebben er met plezier al meerdere keren uit gekookt en op de zondagmiddag staat er tegenwoordig een classy antipasti plank op tafel.

kookboek van Jamie Oliver, Jamie kookt Italië, mozzarella, Matera salade

Matera salade van Jamie Oliver

Wat heb je nodig:
(voor 4 tot 6 personen)

• 1 teen knoflook (gehalveerd)
• 3 sinaasappels (gepeld, in dunne plakjes)
• 1 tl chilivlokken
• 3 el rode wijnazijn
• 1 scheutje olijfolie
• 100 gram rode kool (in dunne reepjes)
• 1/2 komkommer (zonder schil, zaadlijst verwijderd, in stukjes)
• 6 wortels in verschillende kleuren (julienne gesneden)
• Handje muntblaadjes (gescheurd)
• 1 appel (in dunne plakjes)
• 50 gram rucola
• 2 bollen Burrata

» Wrijf een grote platte schaal in met het gehalveerde teentje knoflook. Verdeel de plakjes sinaasappel hierover.
» Meng de chili met wat zeezout. Strooi over de sinaasappel, maar bewaar een heel klein beetje. Druppel de azijn over de sinaasappels. Zet weg en laat even marineren.
» Meng de rode kool, komkommer, wortels, munt, rucola en appel met wat zout en peper en hussel alles daarna voorzichtig door elkaar. Leg de salade daarna op de gemarineerde sinaasappels.
» Trek daarna de Burrata voorzichtig uit elkaar en leg op de salade. Besprenkel met olijfolie en strooi nog een beetje overgebleven chilimengsel over de salade.
» Serveer met een mooi stuk stokbrood.

Liefs,
Charlie & Kim