Matera salade van Jamie Oliver - Charlie's Kitchen

Matera salade van Jamie Oliver

Als je dol op mozzarella bent wil je deze Matera salade met Burrata uit het kookboek van Jamie Oliver ‘ Jamie kookt Italie’ zeker proberen. Een smaakexplosie van zuur en zoet. En zoals we gewend zijn van Jamie, lekker voedzaam en niet moeilijk om te maken!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Een paar weken geleden lag de nieuwste Jamie Oliver bij me op de deurmat en aangezien Charlie en ik enorme Jamie fans zijn kon een recept dan ook niet uitblijven.

Boek: Jamie kookt Italie

Auteur: Jamie Oliver

Ieder jaar weet de bekendste televisiechef weer een boek uit te brengen. En iedere keer krijgen we een mooi dik boek voorgeschoteld. Deze keer is hij, na een reeks over simpel en gezond koken, weer geïnspireerd door een land: Italië. Niet zo vreemd met een keten aan Italiaanse restaurants die zijn naam dragen. Dus Jamie reisde langs nonna’s in alle uithoeken van het land om de lekkerste recepten bij elkaar te sprokkelen. Die nonna’s vind je niet alleen terug in het bijbehorende televisieprogramma, maar ze hebben ook een mooie prominente plek in het boek.

Waarom zijn wij enthousiast over de nieuwste Jamie?

In tegenstelling tot zijn ‘gezonde en easy’ boeken is dit echt een boek met gevoel en minder met een missie. Prachtige verhalen over de nonna’s, de prachtige fotografie en de geweldige recepten. Van pizza tot pasta, maar ook hoe je een prachtige antipasti plank maakt. Heerlijke vlees- en visgerechten. Wij hebben er met plezier al meerdere keren uit gekookt en op de zondagmiddag staat er tegenwoordig een classy antipasti plank op tafel.

kookboek van Jamie Oliver, Jamie kookt Italië, mozzarella, Matera salade

Matera salade van Jamie Oliver

Wat heb je nodig:
(voor 4 tot 6 personen)

• 1 teen knoflook (gehalveerd)
• 3 sinaasappels (gepeld, in dunne plakjes)
• 1 tl chilivlokken
• 3 el rode wijnazijn
• 1 scheutje olijfolie
• 100 gram rode kool (in dunne reepjes)
• 1/2 komkommer (zonder schil, zaadlijst verwijderd, in stukjes)
• 6 wortels in verschillende kleuren (julienne gesneden)
• Handje muntblaadjes (gescheurd)
• 1 appel (in dunne plakjes)
• 50 gram rucola
• 2 bollen Burrata

» Wrijf een grote platte schaal in met het gehalveerde teentje knoflook. Verdeel de plakjes sinaasappel hierover.
» Meng de chili met wat zeezout. Strooi over de sinaasappel, maar bewaar een heel klein beetje. Druppel de azijn over de sinaasappels. Zet weg en laat even marineren.
» Meng de rode kool, komkommer, wortels, munt, rucola en appel met wat zout en peper en hussel alles daarna voorzichtig door elkaar. Leg de salade daarna op de gemarineerde sinaasappels.
» Trek daarna de Burrata voorzichtig uit elkaar en leg op de salade. Besprenkel met olijfolie en strooi nog een beetje overgebleven chilimengsel over de salade.
» Serveer met een mooi stuk stokbrood.

Liefs,
Charlie & Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches