Wie Sergio Herman nog niet kent, mag even heel snel gaan googelen. Deze bijzonder aantrekkelijke man kan waanzinnig koken. Na het proeven van deze Marokkaanse kipnuggets weet jij wel wie Sergio is.

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Ik ben al een paar weken hyper in de keuken, want mijn grote kookheld Sergio Herman heeft een nieuw kookboek uitgebracht! ‘Sergio’s Smaakmakers’, en dat is meer dan een smakelijk hapje!

Boek: Sergio’s Smaakmakers

Auteur: Sergio Herman

Zijn vorige boek was met afstand mijn favoriete boek dat in 2017 is uitgebracht. Nog steeds sta ik regelmatig met Just Cook It in de keuken te toveren met ingrediënten. Geen kookboek voor iedereen, maar voor wie iets langer in de keuken staat nog steeds een absolute must-have. Sergio maakt het in zijn nieuwe boek nog iets makkelijker – in hoeverre je dat van een driesterrenchef kunt zeggen natuurlijk – en laat zien hoe je met een paar mooie ingrediënten jouw maaltje nog lekkerder kunt maken.

Zijn we weer fan?

JA! YES! OUI! Sergio leert je dat met een twintigtal smaakmakers lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Wat dacht je van een kleine toevoeging van harissa, of wat een goede sojasaus voor je standaard kippie kan doen? Niet alle toevoegingen hoeven onbekend te zijn, zoals hazelnoten of knoflook.

Sergio deelt zijn favoriete homemade snacks, lekkere stoofschotels en zijn favoriete manier om mosselen te eten. Soms moet je even twee keer kijken, maar er komt zoveel inspiratie voorbij dat je meteen de keuken in wilt duiken. Het ene gerecht is misschien wat ingewikkelder dan het andere, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Ben je niet bang voor een experiment? Zorg er dan voor dat dit boek zo snel mogelijk in jouw keuken ligt!

Marokkaanse kipnuggets van Sergio Herman, Sergio’s Smaakmakers

Marokkaanse kipnuggets van Sergio Herman

Wat heb je nodig:
(voor 16 stuks)

  • 500 gram kipgehakt
  • 1/2 dl room
  • 1 eitje
  • 2 el harissa
  • 3 el koriander
  • 2 gr ras el hanout
  • 4 el sjalot
  • 100 gr panko + extra om doorheen te rollen
  • Olie om in te bakken
  • 1 el sesamzaadjes
  • Citroenrasp

Voor de dip:

  • 100 gram roomkaas
  • 1 el zure room
  • 1 el koriander
  • 2 el pittige loempiasaus
  1. Meng het gehakt met ei, de room, harissa, koriander, ras el hanout, sjalot en panko.
  2. Maak er balletjes van en vorm ze daarna met je handen tot nuggets. Rol ze vervolgens door de panko.
  3. Meng de ingrediënten voor de dip. Zet dit in de koelkast.
  4. Bak je kipnuggets in een pan met de olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  5. Versier de nuggets tenslotte met sesamzaadjes en citroenrasp. Serveer met de dip.

Liefs,

#TEAMCHARLIE