Met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen - Charlie's Kitchen

Met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen

Leg mij maar in bed met een paar lekkere mannen en een licht maar voedzaam ontbijt en ik vraag hen het hemd van het lijf. Een fanatieke sporter en een horeca-tijger; met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen. Hoe blijven zij in shape, voelen ze zich energiek en welke rol speelt het ontbijtmoment hierin?

Als voedingsdeskundige weet ik hoe belangrijk voedzaam eten is, maar vooral ook hoe belangrijk het ontbijt voor ons is. Vorige week vertelde ik jullie over mijn toffe samenwerking met Bolletje (lees hier), deze week daag ik deze mannen uit om samen met mij de dag licht te beginnen. Heel vervelend dit…

Deze hunk heet Bastiaan

Ik daagde hem uit om samen met mij de dag te beginnen met Bolletje Lichte Crackers. Ik wil laten zien dat mijn favoriete ontbijt juist heel veel voor je kan doen gedurende de dag, ook voor zulke grote mannen als zij. Een goed ontbijt maken kan ik natuurlijk wel, lekker veel vezels, fruit en eiwitrijk beleg. Hadden jullie de skinny zalm salade al gezien die ik vorige week deelde (lees hier)?

BASTIAAN, WAT Betekent fit zijn VOOR jou?

Fit zijn betekent voor mij lekker in mijn vel zitten, energie hebben, sporten, trainen, resultaten zien/ervaren en genieten van alles en iedereen om mij heen op een manier die bij mij past en die mij energie geeft. Het geeft mij een bepaalde manier van bewustwording.

WAT VOOR RELATIE HEB JE MET VOEDING?

Het is dat we geen verkering hebben haha. Voeding is, naast trainen en bewegen, erg belangrijk voor me. Hoe bewuster ik werd over voeding, hoe meer ik ging ervaren hoe belangrijk dit is voor mijn lichaam. Bijna elke dag trainen, werken en je ding doen vreet veel energie, wat maakt dat je leert luisteren naar je lichaam.

Koken en voeding is echt een hobby van me geworden. Er is ooit iemand geweest die tegen me zei: “Bas, waarom leren we rekenen op school? Omdat we dat nodig hebben in de toekomst. Maar elke dag hebben we eten nodig om de dag door te komen, waarom leren we daar dan niet meer over op school?” Die bleef hangen. Ik vind het bijzonder om te zien en te merken wat voeding met je lichaam doet en daarnaast uiteraard wat je er allemaal mee kunt maken! Je hebt maar 1 lichaam, wees er zuinig op.

WAT IS JOUW FAVORIETE ONTBIJTMOMENT?

Oei daar vraag je me wat. Ik denk dan toch wel het weekend. Ik ben niet echt een uitslaper namelijk, wat er voor zorgt dat ik vaak vroeg beneden ben, koffie zet, de krant pak en een heerlijk ontbijt maak waar ik op dat moment zin in heb. Pancakes, kwark, toast met ei, het komt allemaal wel eens voorbij. Maar het idee zo de dag te beginnen zonder dat je daarna persé iets moet vind ik wel mijn favoriete moment.

 Als dank voor deze hemelse ochtend geef ik Bastiaan mijn favoriete crackers mee en vraag hem met wie hij wel een ontbijtmoment zou willen delen. Want wie inspireert hem en waarom?

Arie Boomsma! Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Ik denk dat ik Arie altijd al wel gevolgd heb, puur als persoon. Sinds hij zijn boek ‘Beweeg’ heeft uitgebracht en hij met zijn gym aan de slag is gegaan ben ik me er nog meer in gaan verdiepen. Dus ja, ik denk wel dat je kunt zeggen dat ik fan ben, haha. Als ik zie hoe hij met zijn leven bezig is, de ambities die hij heeft, hoe hij met en aan zijn lichaam werkt in combinatie met hoe hij over dingen denkt, denk ik wel dat ik een bepaalde gelijkenis met mijzelf zie. Daarnaast spelen achtergrond en herkomst denk ik ook wel een rol. Het is puur en echt wat hij doet en dat merk je aan alles en dat vind ik mooi.

EN… WAT VIND JE VAN DE BOLLETJE LICHTE CRACKERS?

Ik ben verbaasd, ik had verwacht dat het totaal niet zou vullen en genoeg voor mij zou zijn. Integendeel, ik voel mij verzadigd en vind dit een fijne start. En je had gelijk met je enthousiasme Char: ze zijn dun gebakken, lekker natuurlijk, zonder nonsens en knapperig.

 

Vezels houden de moter draaiende

Ik stel jullie voor aan Dylon, 26 jaar en een echte horeca-tijger. Hij werkt in de A’dam Toren, loopt en tilt de hele dag door, moet altijd vrolijk en sociaal zijn met de gasten, maakt lange dagen en werkt op de meest onmogelijke tijden. Toch is deze topper zo fit als het maar kan en staat hij samen met mij 4 keer in de week in de sportschool om fysiek sterk te blijven.

DYLON, HOE BLIJF JIJ ENERGIEK EN FYSIEK STERK?

Soms moet ik om 5 uur op en soms kom ik om 4 uur s ’nachts thuis. Voeding speelt een grote rol bij het krijgen en behouden van energie. Ik verbrand heel veel gedurende de dag, dus genoeg voedingsstoffen binnen krijgen is een must. Voor mij is een vezelrijk ontbijt belangrijk, vezels houden mijn motor draaiende. De ene ochtend haal ik deze uit een smoothie met veel groenten en fruit en de andere ochtend eet ik Bolletje Lichte Crackers havermout & spelt met dik beleg. Ik merk vooral dat een licht maar voedzaam ontbijt mij langdurige energie geeft en goed beleg speelt hier ook zeker een rol in. Door eiwitrijk te beleggen zorg ik dat ik mijn spieren goed in vorm blijven.

 

Liefs,

Charlie

PS: Benieuwd wat een samenwerking precies inhoud? Lees hier “bloggen en geld verdienen” en hier “deel 2“.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches