Leg mij maar in bed met een paar lekkere mannen en een licht maar voedzaam ontbijt en ik vraag hen het hemd van het lijf. Een fanatieke sporter en een horeca-tijger; met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen. Hoe blijven zij in shape, voelen ze zich energiek en welke rol speelt het ontbijtmoment hierin?

Als voedingsdeskundige weet ik hoe belangrijk voedzaam eten is, maar vooral ook hoe belangrijk het ontbijt voor ons is. Vorige week vertelde ik jullie over mijn toffe samenwerking met Bolletje (lees hier), deze week daag ik deze mannen uit om samen met mij de dag licht te beginnen. Heel vervelend dit…

Deze hunk heet Bastiaan

Ik daagde hem uit om samen met mij de dag te beginnen met Bolletje Lichte Crackers. Ik wil laten zien dat mijn favoriete ontbijt juist heel veel voor je kan doen gedurende de dag, ook voor zulke grote mannen als zij. Een goed ontbijt maken kan ik natuurlijk wel, lekker veel vezels, fruit en eiwitrijk beleg. Hadden jullie de skinny zalm salade al gezien die ik vorige week deelde (lees hier)?

BASTIAAN, WAT Betekent fit zijn VOOR jou?

Fit zijn betekent voor mij lekker in mijn vel zitten, energie hebben, sporten, trainen, resultaten zien/ervaren en genieten van alles en iedereen om mij heen op een manier die bij mij past en die mij energie geeft. Het geeft mij een bepaalde manier van bewustwording.

WAT VOOR RELATIE HEB JE MET VOEDING?

Het is dat we geen verkering hebben haha. Voeding is, naast trainen en bewegen, erg belangrijk voor me. Hoe bewuster ik werd over voeding, hoe meer ik ging ervaren hoe belangrijk dit is voor mijn lichaam. Bijna elke dag trainen, werken en je ding doen vreet veel energie, wat maakt dat je leert luisteren naar je lichaam.

Koken en voeding is echt een hobby van me geworden. Er is ooit iemand geweest die tegen me zei: “Bas, waarom leren we rekenen op school? Omdat we dat nodig hebben in de toekomst. Maar elke dag hebben we eten nodig om de dag door te komen, waarom leren we daar dan niet meer over op school?” Die bleef hangen. Ik vind het bijzonder om te zien en te merken wat voeding met je lichaam doet en daarnaast uiteraard wat je er allemaal mee kunt maken! Je hebt maar 1 lichaam, wees er zuinig op.

WAT IS JOUW FAVORIETE ONTBIJTMOMENT?

Oei daar vraag je me wat. Ik denk dan toch wel het weekend. Ik ben niet echt een uitslaper namelijk, wat er voor zorgt dat ik vaak vroeg beneden ben, koffie zet, de krant pak en een heerlijk ontbijt maak waar ik op dat moment zin in heb. Pancakes, kwark, toast met ei, het komt allemaal wel eens voorbij. Maar het idee zo de dag te beginnen zonder dat je daarna persé iets moet vind ik wel mijn favoriete moment.

 Als dank voor deze hemelse ochtend geef ik Bastiaan mijn favoriete crackers mee en vraag hem met wie hij wel een ontbijtmoment zou willen delen. Want wie inspireert hem en waarom?

Arie Boomsma! Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken. Ik denk dat ik Arie altijd al wel gevolgd heb, puur als persoon. Sinds hij zijn boek ‘Beweeg’ heeft uitgebracht en hij met zijn gym aan de slag is gegaan ben ik me er nog meer in gaan verdiepen. Dus ja, ik denk wel dat je kunt zeggen dat ik fan ben, haha. Als ik zie hoe hij met zijn leven bezig is, de ambities die hij heeft, hoe hij met en aan zijn lichaam werkt in combinatie met hoe hij over dingen denkt, denk ik wel dat ik een bepaalde gelijkenis met mijzelf zie. Daarnaast spelen achtergrond en herkomst denk ik ook wel een rol. Het is puur en echt wat hij doet en dat merk je aan alles en dat vind ik mooi.

EN… WAT VIND JE VAN DE BOLLETJE LICHTE CRACKERS?

Ik ben verbaasd, ik had verwacht dat het totaal niet zou vullen en genoeg voor mij zou zijn. Integendeel, ik voel mij verzadigd en vind dit een fijne start. En je had gelijk met je enthousiasme Char: ze zijn dun gebakken, lekker natuurlijk, zonder nonsens en knapperig.

 

Vezels houden de moter draaiende

Ik stel jullie voor aan Dylon, 26 jaar en een echte horeca-tijger. Hij werkt in de A’dam Toren, loopt en tilt de hele dag door, moet altijd vrolijk en sociaal zijn met de gasten, maakt lange dagen en werkt op de meest onmogelijke tijden. Toch is deze topper zo fit als het maar kan en staat hij samen met mij 4 keer in de week in de sportschool om fysiek sterk te blijven.

DYLON, HOE BLIJF JIJ ENERGIEK EN FYSIEK STERK?

Soms moet ik om 5 uur op en soms kom ik om 4 uur s ’nachts thuis. Voeding speelt een grote rol bij het krijgen en behouden van energie. Ik verbrand heel veel gedurende de dag, dus genoeg voedingsstoffen binnen krijgen is een must. Voor mij is een vezelrijk ontbijt belangrijk, vezels houden mijn motor draaiende. De ene ochtend haal ik deze uit een smoothie met veel groenten en fruit en de andere ochtend eet ik Bolletje Lichte Crackers havermout & spelt met dik beleg. Ik merk vooral dat een licht maar voedzaam ontbijt mij langdurige energie geeft en goed beleg speelt hier ook zeker een rol in. Door eiwitrijk te beleggen zorg ik dat ik mijn spieren goed in vorm blijven.

 

Liefs,

Charlie

PS: Benieuwd wat een samenwerking precies inhoud? Lees hier “bloggen en geld verdienen” en hier “deel 2“.