Jullie weten dat ik regelmatig ontbijt met een smoothie, echte vitaminebommetjes die mij een dosis energie geven voor de rest van de dag.

Deze mango fruitsoep met granola moet je eigenlijk gewoon zien als een smoothie in een kommetje. Ik voegde chiazaad toe omdat die enorm rijk is aan vezels, een voedingsstof die zorgt voor een regelmatige stoelgang en gezonde darmen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar probeer het een keer en kijk wat het voor jou doet!

fruitsoep

Op donderdag ga ik meestal trainen en fiets ik daarna meteen door naar de markt. Aan het einde van de dag kun je lekker veel fruit scoren voor weinig geld, I LOVE IT!

Ik kocht laatst een zak met 5 rijpe mango’s voor 2 euro, 2 trossen “bruine” bananen voor een euro, een tasje vol met aardbeien, frambozen en blauwe bessen voor 1 euro 50. Ik kan dan helemaal gelukkig naar huis rijden. Uiteraard had ik ook een tas vol met groente.

De volgende dag moest ik natuurlijk wat doen met die rijpe bananen, dus ik deed bijna alles in de vriezer voor mijn shakes, behalve een mango en een banaan, die ik gebruikte voor deze mango fruitsoep met granola.

Mango fruitsoep met granola

Wat heb je nodig:
(voor 1 smoothiebowl)

  • 1 “bruine” banaan
  • 1 mango
  • optioneel 1 tl chiazaad
  • 100 ml kokosyoghurt (of normale)
  • 1 handje aardbeien
  • 1 handje frambozen
  • 2 el granola (Eat Natural)
  1. Gebruik de staafmixer of blender om de banaan, mango,chiazaad en kokosyoghurt tot een gladde massa te mengen.
  2. Was de aardbeien en frambozen af en beleg de mango fruitsoep met granola en het roodfruit.

mango fruitsoep

Ziet dat er niet heerlijk uit? Ik gebruik zelf liever geen melkproducten want mijn darmen reageren daar heftig op, maar als je wilt kun je gewoon kwark of magere yoghurt gebruiken!

Liefs,
Charlie’s Kitchen