Na de gezonde oliebollen van gisteren, mocht het makkelijkste recept voor gezonde appelflappen natuurlijk ook niet ontbreken. Christa heeft zich flink uitgesloofd en het resultaat is echt fantastisch. Deze versie is niet alleen gezonder, maar ook snel klaar. Jij en de kids zullen fan zijn!

Champagne erbij?

Dit makkelijke recept voor appelflappen is gezonder en voedzamer, omdat er geen gebruik is gemaakt van extra vetten en suiker. Gewoon basis ingrediënten waarbij de smaken voor zich spreken. De kracht van kaneel komt naar boven en de rozijnen geven jou dat vleugje zoet.

gezonde appelflappen

Gezonde appelflappen

Wat heb je nodig:
(voor 6 appelflappen)

  • 6 plakken (spelt of volkoren) bladerdeeg
  • 1 el kaneel
  • 1 hand rozijnen
  • 1 (kleine) tl koekkruiden
  • Een goudreinet appel
  • 1 ei
  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil en snijd de appel in kleine stukjes, meng de appel samen met de rozijnen en de koekkruiden in een kom.
  4. Schep wat van het appelmengsel op het bladerdeeg, vouw dit dubbel en druk de zijkanten met de punten van een vork goed dicht.
  5. Bestrijk de appelflappen met een kwast met eigeel.
  6. Leg de appelflappen op een bakplaat met bakpapier en zet deze 15 minuten in de oven.

Liefs,

Charlie & Christa