En weer een heerlijk gerecht uit de Mathijs Maaltijdbox, een makkelijke salade met spinazie met biefstukreepjes en aardappelsalade. Makkelijk, gezond en lekker!

Salade met biefstukreepjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 500 gram aardappelen
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 gram biefstukreepjes
  • 60 ml créme fraîche
  • 1 rode ui
  • 200 gram verse spinazie

Biefstuk salade

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook de gesneden aardappelen beetgaar. Giet de aardappelschijfjes af en laat ze even uitdampen.
  2. Hak een handje spinazie fijn. Meng de spinazie met 2 eetlepels créme fraîche en een snufje zout en peper tot een dressing. Meng deze dressing door de lauwwarme aardappelschijfjes.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen. Was en halveer de cherrytomaatjes. Snijd een oud sneetje brood in gelijke blokjes en roer hier een scheutje olijfolie doorheen. Bak ze op gematigd vuur in een koekenpan tot knapperige goudbruine croutons.
  4. Maak de salade op! Verdeel de spinazie over de borden, in het midden de aardappelsalade en daaromheen de tomaatjes, rode ui en croutons.
  5. Bak op hoog vuur in de koekenpan kort de biefstukreepjes rondom aan en verdeel deze tenslotte over de salade.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen