Mijn vriendin Michelle van Studentenvoer maakte een jaar geleden haar eigen cruesli. Sindsdien gebruik ik dit recept als basis. Het is ontzettend makkelijk en bovendien ook nog eens superlekker. Zo weet je wat er in je eten zit!

Homemade cruesli

Wat heb je nodig:
(voor 6 tot 8 porties)

  • 400 gr havervlokken
  • 1 bakje gemengde noten (ongebrand)
  • 50 gr kokosrasp
  • Honing
  • Kokosvet

cruesli

  1. Meng de havervlokken, kokosrasp en de noten goed door elkaar.
  2. Warm een grote lepel kokosvet op en schenk de olie over de massa heen.
  3. Doe hier ook 2 eetlepels honing bij.
  4. Meng alles goed door elkaar en kneed het stevig samen tot een soort grote koek.
  5. Bak de de massa op 180 graden 15 minuten in de oven.
  6. Laat tenslotte goed afkoelen en breek het in stukjes.
  7. Je kunt de cruesli zeker een week bewaren in een afgesloten pot.

Liefs,
Charlie’s Kitchen