Voedzame salade met linzen en blauwe bessen - Charlie's Kitchen

Voedzame salade met linzen en blauwe bessen

Ik krijg nooit genoeg van salades. Van de week kwam ik op het idee om een linzensalade met blauwe bessen te maken. Fruit en groenten combineren is zo lekker, net even die zoet frisse twist.

Inmiddels zijn linzen en andere peulvruchten ontzettend populair en worden ze wereldwijd gebruikt voor heerlijke en vooral voedzame maaltijden. Linzen zijn eetbare zaden en omhulsels en groeien aan een plant. Ik koop ze meestal gedroogd en kook ze zelf, maar natuurlijk kun je ook de voorgekookte variant kopen. In linzen zitten ontzettend veel vezels die zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Daarnaast zijn linzen een perfecte bron van eiwitten, ijzer, magnesium maar ook verschillende B-vitamines. Door de vele vezels ben je langer verzadigd en dit geeft je langdurige energie. Weet je nog dat ik een blog schreef over “Hoe krijg je meer energie”? Goede en uitgebalanceerde voeding is daar een belangrijk onderdeel van!

 

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 250 gram tomatenmix
 • 2 el olijfolie
 • 2 takjes verse basilicum
 • 250 gram linzen (gekookt)
 • 4 handjes blauwe bessen
 • 2 el balsamico azijn
 • 1 tl mosterd
 • 2 el geschaafde amandelen
 1. Pak een groot bord of een schaal.
 2. Was de tomaten goed en halveer ze.
 3. Was ook de blauwe bessen goed en pluk alvast de blaadjes basilicum.
 4. Meng de olijfolie, mosterd en balsamico tot een dressing.
 5. Meng op een bord alle ingrediënten en geniet van een heerlijke salade!

 

Ben je nog op zoek naar andere salades? Probeer deze met perzik en feta eens!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches