Salade met linzen en blauwe bessen

Salade met linzen en blauwe bessen

Linzensalade met blauwe bessen

Ik krijg nooit genoeg van salades. Van de week kwam ik op het idee om een linzensalade met blauwe bessen te maken. Fruit en groenten combineren is zo lekker, net even die zoet frisse twist.

Inmiddels zijn linzen en andere peulvruchten ontzettend populair en worden ze wereldwijd gebruikt voor heerlijke en vooral voedzame maaltijden. Linzen zijn eetbare zaden en omhulsels en groeien aan een plant. Ik koop ze meestal gedroogd en kook ze zelf, maar natuurlijk kun je ook de voorgekookte variant kopen. In linzen zitten ontzettend veel vezels die zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Daarnaast zijn linzen een perfecte bron van eiwitten, ijzer, magnesium maar ook verschillende B-vitamines. Door de vele vezels ben je langer verzadigd en dit geeft je langdurige energie. Weet je nog dat ik een blog schreef over “Hoe krijg je meer energie”? Goede en uitgebalanceerde voeding is daar een belangrijk onderdeel van!

Linzensalade met blauwe bessen

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 250 gram tomatenmix
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes verse basilicum
  • 250 gram linzen (gekookt)
  • 4 handjes blauwe bessen
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el geschaafde amandelen
  1. Pak een groot bord of een schaal.
  2. Was de tomaten goed en halveer ze.
  3. Was ook de blauwe bessen goed en pluk alvast de blaadjes basilicum.
  4. Meng de olijfolie, mosterd en balsamico tot een dressing.
  5. Meng op een bord alle ingrediënten en geniet van een heerlijke salade!

Ben je nog op zoek naar andere salades? Probeer deze met perzik en feta eens!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

veertien + 19 =