Een verrassend lekker ontbijt met kwark, namelijk de limoen-aardbei kwarkgratin. Een receptje dat ik vorig jaar op mijn visionboard had geplakt en ik vond het nu wel eens tijd om het te maken. Het recept kwam uit het boekje van de Deen geloof ik, niet helemaal gezond, dus heb er natuurlijk een Charlie-twist aan gegeven.

kwark

Kwark is krachtvoer

Om genoeg eiwitten binnen te krijgen, werken sporters vaak hele bakken weg. Maar waarom eigenlijk?

Kwark is een verse kaassoort die o.a. bestaat uit melk met melkzuurbacteriën en stremsel. Na 24 uur stremmen en verzuren kan er kwark uit het mengsel gesneden worden, kan het daarna uitlekken en ingepakt worden. Roeren voor het verpakken is belangrijk!

  • Het is goedkoop, makkelijk en snel te eten.
  • Je krijgt op een makkelijke manier veel eiwitten binnen.
  • Het zorgt voor versterking van je botstructuur.
  • En tenslotte: het voorkomt de afbraak van spierweefsel en zorgt voor spierherstel en opbouw.

kwark

Limoen- aardbei kwarkgratin

Benodigdheden: 4 ovenvaste schaaltjes, garde, grote kom

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 250 gram aardbeien
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el stevia
  • 500 gram limoen-aardbeikwark 0% vet (Almhof)
  • 4 eiwitten
  • 1 snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de aardbeien schoon en snijd de kontjes eraf.
  3. Besprenkel de aardbeien met de balsamicoazijn.
  4. Roer 1 el stevia door de kwark.
  5. Klop in een vetvrije kom de eiwitten goed stijf, tijdens het kloppen voeg je een el stevia toe.
  6. Spatel nu de eiwitten luchtig door de kwark.
  7. Verdeel de aardbeien over de schaaltjes, schep het kwarkmengsel erop en zet de ovenschaaltjes 8 tot 10 minuten in het midden van de oven.

kwark

Makkelijk, lekker, maar vooral voedzaam!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Wist je dat je het recept kunt delen met jouw vrienden? Druk hieronder op één van de icoontjes en wie weet staat jou dit lekkere ontbijtje wel te wachten morgen!