Wat komen er toch veel kookboeken uit de laatste tijd! We hebben zoveel leuke boeken ontvangen (en getest) dat we deze week gekozen hebben voor een overzicht! Wat is er de laatste tijd uitgekomen?

Omdat de boekenkast van Charlie bezwijkt en ze druk is met het bedenken van nieuwe recepten voor jullie, test ik iedere week een kookboek. Wie ik ben? Kim, Charlie’s fotograaf en erkend kookboeken-, cheesecake- en krav maga-verslaafde. En deze week test ik in Kimmie’s Kookboeken Test…

De leukste nieuwe kookboeken van dit moment

The Amsterdam Cookbook

Op zoek naar een tof Amsterdams restaurant? Of wil je thuis extra lekker koken? Met The Amsterdam Cookbook heb je niet alleen de lekkerste Amsterdamse restaurants, maar ook een aantal van de lekkerste recepten van de lokale chefs in huis. Wat dacht je van The Mokum Mule van The Distillery of The Baby Back Ribs à la the Butcher.

The Amsterdam Cook Book maakt deel uit van The Cook Book serie van Meze Publishing, die op culinaire ontdekkingsreis gaat door verschillende kleine en grote Europese steden. De meeste recepten zijn wel ietwat bewerkelijk en met wat duurdere ingrediënten, maar wel bijzonder leuk voor een uitgebreide kooksessie op een vrije dag (of Kerst). De absolute topper is Caramel and Sea Salt Chocolate Cake. Het recept ga ik zeer binnenkort delen, een must make!

The Amsterdam Cook Book / Meze Publishing / ISBN 9781910863398 / Prijs: 19,95

kookboeken

Instock Cooking

Gooi jij ook altijd zoveel voedsel weg? Misschien is Instock Cooking dan iets voor jou. Instock zet sinds 2014 voedselverspilling bij restaurants op de kaart en heeft nu, in samenwerking met een aantal toonaangevende chefs, de beste conserveringstechnieken gebundeld: pekelen, drogen, doodordinair invriezen, inmaken en nog veel meer. Het boek is al in 2016 uitgekomen, maar in de derde druk staan nog meer technieken en recepten. Een bijzonder leerzaam naslagwerk voor iedereen die zijn vuilnisbak nog leger wil hebben.

Are you ready to rescue food?

Instock Cooking / Karakter Uitgevers / ISBN 9789045215945 / Prijs: 19,99

Heerlijk London

Foodguides zijn hot. Eén van mijn vrienden kreunt altijd als hij weer naar de UK moet, omdat hij niet bepaald fan is van het eten. Ik denk dat ik hem een lijstje restaurants uit Heerlijk London ga meegeven als hij weer die kant op moet. Een lijst met de leukste restaurants en een aantal van de chefs delen hun geheimen. Nu is er in deze categorie een hoop concurrentie, want er zijn veel foodguides uitgebracht. Niet de beste foodguide die ooit is uitgebracht, maar zeker vermakelijk!

Heerlijk London / Good Cook / ISBN 9789461431769 / Prijs: 19,95

Tosti & Toast

2016 Was het jaar van de hamburger. Die titel wordt dit jaar zeker opgeëist door de tosti. In Tosti & Toast gaan oude klassiekers en nieuwe culinaire hoogstandjes hand in hand. Ja, er wordt uitgelegd hoe je de ultieme croque monsieur of tuna melt maakt. Maar waarom zou je dat proberen als je ook een tosti met cheddar, bloody maryboter, bacon en rucola kan maken. Of een pittig exemplaar met stilton en kimchi.

Vergeet de zoete tosti niet of de ultieme glutenvrije bom uit het wafelijzer, gemaakt van bloemkool, ei, kaas en nog veel meer. Nooit meer een tosti buiten de deur (of restjes oud brood meer). Tosti & Toast is voor iedere broodliefhebber een echte musthave.

Tosti & Toast / Good Cook / ISBN 9789461431738 / Prijs: 14,95

Frotello & Sorella

Ik houd van de Italiaanse keuken. Niet van de pasta en de pizza, maar de echte gerechten (en de desserts ;-)). Ik was dan ook zo blij toen ik Fratello & Sorella van Frans & Karin van Munster op mijn deurmat vond. Broer, die in Italie woont en zus, die in Nederland woont, schrijven elkaar brieven en komen met de mooiste recepten op de proppen. Een echt belevingsboek voor mensen die graag naast lekkere recepten ook wat te lezen willen hebben. De recepten zijn stuk voor stuk smaakbommetjes, waarvoor je wel even in de keuken moet gaan staan.

Maak indruk op jouw gasten met dit prachtige boek

Fratello & Sorella / Prometheus / ISBN 9789044634082 / Prijs: 22,50

Liefs,
Charlie & Kim