En het is weer tijd voor Leuke dingen #32, weken met ups en downs. De downs waren het bericht van mijn burnout, maar al snel werd ik positief en deelde ik hoe ik dit aanpak.

Ook ging #TEAMCHARLIE flink aan slag, zoals Kim met de kids fotoshoot.

Ik ben bezig met een hele toffe campagne van Offley, ik ben dol op port en de combinatie met bepaalde smaken is zo intens lekker!

Mijn programma Afvallen & Afblijven bij Fitland is alweer op de helft. Ik ben onwijs trots op de resultaten die al behaald zijn. Geen kant-en-klare schema’s en calorieën tellen. Nee, dit programma maakt je bewust en daardoor kun je altijd goede keuzes maken, voor welk doel dan ook. Ik word dan ook extra blij als ik foto’s ontvang van mijn cliënten!

Dankbaar voor mooie vriendschappen die ontstaan zijn door mijn dromen na te jagen en de pancakes die ik voor deze foto naarbinnen heb gewerkt bij Mook Pancakes Amsterdam. Deze twee mannen kunnen er ook iets van!

Lees hier mijn artikel; Dromennajagen: crowdfunding lijd tot succesvol concept MOOK pancakes

Kijk mij eens stralen! Yes, hier word ik gelukkig van. Een opnamedag van de Foodybox Herfst. Lekker koken met prachtige producten en vooral lekkere recepten creëren.

Zo maakte ik met Fair Trade Original heerlijke soep. Gezond en binnen een handomdraai op tafel.

Maar er is meer…

En ik bleef koken…

Meer weten over de producten en recepten? De hele video zie je hier.

Pop-up winebar Pays d’Oc

Twee week geleden kreeg ik de uitnodiging van Charlotte voor een pers-event van een pop-up winebar in Amsterdam met de vraag of ik hierheen wou gaan. Drie keer raden wat mijn antwoord daarop geweest is. JA!

Gisteren was het dan zover. Mijn allereerste pers-event. Lichtelijk zenuwachtig liep ik over de grachten van Amsterdam om uiteindelijk uit te komen bij het Odeon gebouw.  Hier vond de opening plaats van de pop-up winebar Pays d’Oc. Deze winebar blijft vanaf vandaag twaalf dagen open om jullie de lekkerste wijnen in te schenken.

Zelf heb ik van meerdere wijnsoorten mogen proeven die zij daar serveren. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet veel verstand heb van wijn. Maar onderscheid tussen een goede of een slechte wijn kan ik nog wel maken. En één ding kan ik zeker zeggen, de wijnen die ze bij winebar Pays d’Oc serveren zijn absoluut lekker. In de bar zijn echte Pays d’Oc experts aanwezig, die veel kunnen vertellen over de wijnsoorten die er geserveerd worden.

Op de kaart worden 53 wijnsoorten aangeboden, dus voor ieder is wat wils. Deze wijnsoorten zijn verkregen uit meer dan twintig druivenrassen uit de Languedoc-Roussillon streek in Frankrijk. Het is voor het eerst dat Pays d’Oc zelf een winebar opent, dus wees er snel bij. De bar ziet er van binnen sfeervol uit en je kunt zien dat er aandacht is besteed aan het interieur. Naar mijn mening is de pop-up winebar een goede plek om na je werk even een wijntje (of twee) te drinken of het weekend in te luiden. Na de sluiting van de pop-up winebar, wordt het gebouw omgetoverd tot een cocktailbar.

Maar Kim ging ook op pad!

Eerlijk is eerlijk: ik ben meestal geen fan van All You Can Eat Concepten. Ordinaire vreetschuren met een matige kwaliteit, waar mensen hun best doen om hun bord zo vol mogelijk te scheppen met goedkope Babi Pangang onder slecht neonlicht. Bij Food Expore wisten ze echter mijn nieuwsgierigheid te vangen: De Foodhallen, maar dan All You Can Eat. I’m in!

Hoe werkt het precies? Bij de kassa koop je een ticket voor 2, 3 of 4 uur onbeperkt eten en drinken. Alleen voor cocktails (en die kunnen ze daar echt maken!) moet je extra betalen. Voor de rest: all inclusive, dus genieten maar.

Op een doordeweekse avond mochten wij ons melden in The Mall langs de A2 bij Utrecht voor een rondreis langs 20 verschillende foodstands: van Italiaans tot Pekingeend en van Spaanse tapas tot een raw seafoodbar. En ja, de foodcourt bij Food Explore doet echt aan alsof je in een hippe foodhal staat. De inrichting is warm en best gezellig voor zo’n grote eetgelegenheid. Een mooie gin-tonic om mee te beginnen en toen…

…was het tijd voor een rondje langs alle foodstands

Laten we beginnen met de grote diversiteit. Er is echt voor ieder wat wils: van hippe poke-bowls tot een ordinaire -maar goede- zak patat. Je kunt genieten van Grieks, Italiaans, Spaans en Chinees. En daar zit (nog) een klein beetje een probleem, want de Aziatische afdeling is nog iets te veel standaard. Naast de Pekingeend is de standaard tepanyaki en Chinees buffet wel een beetje erg saai en kun je dat bij iedere afhaalchinees krijgen. Dat verdient nog een beetje werk, maar de Food Explore is nog maar een paar maanden open. Work in progress, werd er beloofd. Er komt binnenkort zelfs een Mexicaanse stand! En de suggesties om de Chinees en wok te vervangen door Vietnamees en Thais werd onmiddellijk ter harte genomen.

Waar gingen we dan wel los op? De verrassende stands zijn dan ook meteen erg goed: de poke-bowls kun je zelf samenstellen met goede ingrediënten. De raw seafoodbar heeft kwalitatief erg goede vis. De poffertjes en wafels worden vers voor je neus gemaakt, maar mijn twee favorieten: de geweldige tapas en de live geprepareerde Pekingeend: in pannenkoek en als heerlijke kluif. En ja we gingen terug voor seconds!

Dus zou ik er nog een keer heengaan? Waarschijnlijk wel. Met een paar kleine verbeteringen -vooral op Aziatisch gebied- wil ik mijn bordje daar nog wel een keer volscheppen.

Wil jij ook genieten van Food Explore? Check www.foodexplore.nl voor openingstijden en prijzen. Food Explore zit aan de Hertogweterings 195 te Utrecht in The Wall langs de A2.

En nog meer leuke dingen! Een extra leuke winactie

Wil je genieten van twee uur onbeperkt eten en drinken bij de foodhal? We mogen twee keer twee uur voor twee personen genieten weggegeven. Wat moet je doen? Vertel ons onder deze blog van welke keuken jij een all you can eat restaurant zou willen bezoeken!

Winnaar krijgt 1 december bericht!

Liefs,
Charlie