Wat zijn voor jou eigenlijk leuke dingen? Voor mij zijn het natuurlijk de leuke uitjes, maar ik vind het ook super leuk om winacties te houden voor jullie. Jullie mogen ook wel eens verwend worden!

Maar ook ik werd flink verwend deze week. Zo begon ik met wel een heel speciaal diner bij Amstel Boathouse. Een aantal maanden geleden had ik een workshop bij Floor 17 waar ik Mark ontmoette. Mark maakt de lekkerste toetjes op de wereld. Toen hij mij dan ook vertelde dat hij werkzaam was in een nieuw restaurant twijfelde ik geen moment. Ik wilde daar toetjes eten!

Leuke dingen

Amuse: crostini van paling, eendenlever en gedroogde vijg.

leuke dingen

Voorgerecht: licht geschroeide tonijn, in sesam gerold, wakame, wasabi noot, nori krokant (sushi vellen, crispy), zoetzure prei en tobico eitjes (eitjes van de vliegvis).

leuke dingen

Tussengerecht: schuimige bouillabaisse, verschillende zeevruchten en vis, vadouvan rouille (vadouvan is een kruidenmelange uit India die te vergelijken is met kerrie, alleen dan veel rijker en mooier van smaak), bieslookolie.

Leuke Dingen

Hoofdgerecht: kalfswang (48 uur sous vide gegaard), eigen stoofjus, granaatappel melasse, gegrilde artisjok, krokant gebakken taco, kaantjes en crispy ui.

Leuke Dingen

DAAR KOMT IE DAN! Het dessert: dragon merengue, dragon vinaigrette, yoghurt-basilicum-ijs, blauwe bessen, lemon curd en framboos. Een ware smaakexplosie, niet normaal hoe lekker dit was. Gelukkig kent Mark mij een beetje. Ik wilde al zijn toetjes proeven, dus daar kwam ronde 2 aan.

leuke dingen

Warme Madeleine uit de oven, notenbrownie (mag ik a.u.b. weer?), eiwitschuimpjes en citrus cheesecake.

Ik ben even uit logeren en wel in Lienke haar huisje, terwijl zij lekker met haar billen op Bali ligt. Jaloers? Absoluut niet! Weet je hoe leuk het is om even weg te zijn maar toch ook weer niet? Zelf woon ik in Zaandam en moest er even tussenuit om keihard aan mijn studie te gaan. En dat doe ik het liefste alleen, op een hele stille plek. Terwijl ik mijn spulletjes al had uitgepakt, had Lienke meteen mijn Guus in beslag genomen.

Leuke dingen

Hoe lief, mijn bestie!

Leuke Dingen

Na een lekker wijntje en een flinke burger was het tijd om afscheid te nemen, 2 weken is lang hoor!

Leuke Dingen

Deze week begon in Rotterdam. Ik was uitgenodigd door Baker & Moore om, samen met de twee prijswinnaars, de nieuwe kaart te komen testen. Nog nooit bij Baker & Moore geweest? Klik hier voor een verslag van mijn vorige bezoek!

Leuke Dingen

Meiden, onwijs tof dat jullie mee waren!

leuke dingen

Tussendoor even naar huis geweest. Want natuurlijk mis ik mijn katjes en moest ik dus even kroelen.

Maar ook deze week heb ik weer een leuke winactie voor jullie! Ik maakte een heerlijke chocoladecake, het recept vind je hier. Dit deed ik voor het eerst met stevia wat ik had gevonden bij de Tuinen. Nu heb ik een super leuk pakketje met verschillende smaken zodat ook jullie letterlijk aan de bak kunnen.

leuke dingen

Meedoen is heel simpel:

  1. Laat hieronder weten wat jij zou willen bakken met dit recept.
  2. Deel mijn bericht op Facebook op Instagram.

Nele, van harte gefeliciteerd! 

Liefs,
Charlie’s Kitchen