Een van de eerste recepten die ik deelde op mijn blog was de kokos kwarktaart. Lekker mager en boordevol eiwitten die ons helpen bij het herstel na een inspanning en ons een verzadigd gevoel geven. Want wie zegt dat taart altijd ongezond is? Ik zeg elke dag taart!

Moooeeehhhhhhhhh

Wist je dat kwark gewoon een kaassoort is? Letterlijk verse kaas en afkomstig van de koe, geit of schaap. Ze noemen het niet voor niks in Frankrijk “fromage frais”. Onze kwark, afkomstig van melk, wordt later aangevuld met melkzuurbacteriën waar ook stremsel aan wordt toegevoegd.

kokos kwarktaart

Ik stond bij het koelvak om een bakje biologische magere kwark te pakken toen ik een nieuwe magere kwark zag staan van Campina, met een vleugje kokos. Die moest ik natuurlijk proberen! Klik hier als je wilt weten hoe de verpakking eruit ziet.

Kokos kwarktaart

Wat heb je nodig:
(voor een ronde taartvorm met een doorsnede van 30 cm)

  • 3 bakken Magere kwark met een vleugje kokos van Campina
  • 12 gelatine blaadjes
  • 50 gram pure chocolade
  • 5 dadels
  • 1 el kokosvet
  • 1 pak volkoren koekjes van Leev
  • 50-70 gram havermout

Kokos

  1. Voor de bodem gebruikte ik een pak volkoren koekjes van Leev, deze zijn gezoet met kokosbloesemsuiker. Natuurlijk kun je elk ander merk nemen, maar in de meeste koekjes zit wel erg veel suiker.
  2. Ontpit de dadels en laat deze 10 minuten wellen in warm water.
  3. Doe de dadels, kokosvet, koekjes en 50 gram havermout in een keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg.
  4. Zelf voegde ik nog wat extra havermout toe en een beetje kokosvet omdat het niet genoeg was, even passen en meten. Het ligt natuurlijk aan de vorm die je gebruikt en hoe dik je de bodem wilt hebben, de mijne was uiteindelijk toch nog best dik geworden haha.
  5. Beleg de vorm met bakpapier en druk de bodem goed aan, zet dit ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  6. Laat de gelatineblaadjes weken in water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Doe een beetje kwark in een pannetje en warm dit op, voeg de gelatineblaadjes toe en roer totdat deze opgelost zijn.
  8. Meng in een grote kom de rest van de magere kwark met het warme mengsel en giet dit over de bodem. Zet de taart terug in de koelkast en laat zeker 3 uur staan.
  9. Wil je een chocolade topping? Even 50 gram pure chocolade laten smelten en dit als laatste eroverheen gieten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen