In mei stond ik voor het tweede jaar op Healthy Fest een lezing te geven. Deze keer over zelfbeeld en zelfacceptatie.

De maatschapij en wijzelf leggen onszelf heel veel op. De lat wordt steeds hoger gelegd, waardoor we steeds meer streven naar een bepaalde perfectie die helemaal niet nodig is. Teruggaan naar de basis en naar je ware ik stonden dus deze keer voorop. Nu, een aantal weken verder, stuurde éen van de deelnemers mij een mail, geraakt door het verhaal van Celeste.

Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te mogen helpen met een stapje in de goede richting. Maar ik denk dat deze lieverd dat ook al kan doen!

Het verhaal van Celeste

Rond februari dit jaar zagen mijn zus en ik een aankondiging over Healthy Fest. Afgelopen jaar hadden we wel wat commercials gezien en de warming up op RTL met diverse workouts. Het leek ons wel leuk. Hoewel ik af en toe naar de fitness ging, wist ik niet of dit wel wat voor me was. Het hele weekend bewegen is toch best heftig?!

Doe eens gek

Na wat rondgekeken te hebben op de website besloten wij ons weekend te boeken. Uiteraard een VIP cottage, want als je het doet moet je het goed doen toch? Toen er bekend werd wie er lezingen zouden geven in het weekend, was ik razend enthousiast. Want Fitgirls gaf een lezing met aansluitend Charlotte van Charlie’s Kitchen.

Om redelijk in conditie aan de komen op Healthy Fest besloot ik 2 keer per week te gaan fitnessen. Een mooie stok achter de deur, dacht ik… Want in april zakte mijn enthousiasme alweer aardig weg.

Er hing een geweldige sfeer

Dezelfde avond woonde ik een lezing bij van Charlotte die haar eigen verhaal over zelfacceptatie vertelde. Ontzettend knap hoe je je verhaal zomaar aan de rest van Nederland durft te vertellen. Zo open, persoonlijk, eerlijk en puur. Het kwam binnen, en hoe! Zo leerde ze mij om elke avond even stil te staan bij de vraag: wat vond ik vandaag leuk om te doen? En wat vond ik helemaal niet leuk en fijn? Hoe kan ik dit morgen voorkomen? Schrijf elke ochtend op met welk gevoel je de dag wilt beleven en wat je hiervoor nodig hebt.

Ze inspireerde en ik ging

Dit is zo inspirerend geweest dat ik vastberaden was. Ik ga ervoor! Ik had net dat ene duwtje nodig in de goede richting om voor mezelf te kiezen. De touwtjes in handen te nemen van mijn leven. Zoals Charlotte zei, er is maar één iemand die verandering kan aanbrengen en dat ben jij zelf. Vol bewondering heb ik zitten luisteren, best confronterend, maar zo waar.

Na een weekend sporten, bezig zijn met gezonde voeding, mooie inspirerende mensen ontmoeten en nog veel meer bewegen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Aan het einde van het weekend hebben we onze wens opgeschreven en die wordt ons volgend jaar gestuurd zodat je kunt zien of jij jouw resultaat behaald hebt.

Bijzonder om bewust bezig te zijn met je echte wens

Sinds ik terug ben van Healthy Fest sport ik 3 keer per week, wat varieert van zelf trainen in de sportschool tot groepslessen zoals body pump, yoga en nog veel meer. Omdat ik dit wil, omdat ik dit leuk vind.
Uit de lezing van Charlotte heb ik vooral geleerd om alleen nog maar te doen wat je leuk vindt. Bewust bezig zijn met wat je energie geeft, wat je leuk vindt. Worden de dingen die “moeten” en die je misschien minder leuk vind makkelijker om te doen. Want je leven bestaat nu grotendeels uit hoe jij het invult. Jij hebt de regie over je eigen leven. Je eigen verhaal.

Het gaat om het grote beeld, doe dat waar je gelukkig van wordt en waar je energie uit haalt

zelfacceptatie

Voorafgaand aan Healthy Fest had ik net een maand een nieuwe baan. Een baan waar ik ontzettend blij van word en waar ik ontzettend veel energie uit haal, iedere werkdag opnieuw. Verder doe ik vrijwilligerswerk voor de Wereldwinkel waar ik PR/Marketing Coördinator ben en mijn eigen werkgroep heb. Supergaaf om de marketingtools die ik op school in de theorie leer hier in de praktijk toe kan passen. Ook daar leer ik ontzettend veel mensen kennen die mij stuk voor stuk inspireren en waar mooie samenwerkingen uit komen.

Doe wat jij leuk vindt

Naast mijn werk ga ik nog naar school, waar ik de opleiding tot manager/ondernemer horeca volg en na de zomer start met mijn examenjaar.
Nu vragen veel mensen zich misschien af hoe ik zoveel dingen tegelijk kan combineren. Daar had ik eerst ook best moeite mee en daarnaast speelde er emotioneel ook nog het een en ander dat eerst op een rijtje gezet moest worden. Nu dit bijna is afgerond, combineer ik alles prima! Waarom? Ik doe wat mij energie geeft, ik heb de juiste handvatten gekregen van Charlotte zodat ik elke dag vol energie wakker word. Ook voeding speelt hierbij een hele belangrijke rol. Voeding, bewegen en rust. Als je plezier uit je werk, school, vrienden, activiteiten en relatie haalt is alles te combineren.

Het mooiste dat ik geleerd heb van de lezingen van Charlotte is het nadenken over wat nu echt belangrijk voor je is, aan welke doelen je wilt werken en wat en wie je energie geeft.

Liefs,
Celeste

P.S.: In september start ik opnieuw met deze lezing, dus houd mijn website in de gaten voor kaarten!