Laten we samen terugkijken naar jouw 2016, wat waren jouw voornemens? Om vol goeie moed het nieuwe jaar in te gaan is het goed om even terug te kijken naar afgelopen jaar. Heb je jouw doelen bereikt? Ben je gegroeid? Heb je stappen gemaakt? Zijn er dingen veranderd?

Ben je gelukkig?

Ook al heb je niet alles behaald wat jij wilde, wij stappen samen vol positieve energie het nieuwe jaar in. We zijn vaak negatief maar waarom? Waarom blijven negatieve gedachtes langer in ons hoofd hangen dan positieve gedachtes? Ik geloof dat onze gedachtes te trainen zijn.

Wat wij denken is wat wij zien

Probeer eens jouw gevoel om te draaien. Ik noem een voorbeeld; jij wilde dit jaar heel graag afstuderen maar je hebt het net niet gehaald. Je baalt als een stekker, het voelt als falen want jij had dit doel voor jezelf gesteld. Voelt niet fijn hé? Probeer het eens van de andere kant te bekijken, je kan niet meer dan je best doen en in het nieuwe jaar kan je afstuderen. Weetje wat dat betekent? Dat je gaat afstuderen, hoe tof is dat? Nieuwe focus, nieuwe finish en een nieuw gevoel!

Om verder te kunnen moet je dingen verwerken, een levensles eruit gehaald hebben en dit vervolgens kunnen loslaten

  1. Wat heb jij dit jaar bereikt waar je heel trots op bent?
  2. Welke fout heb ik gemaakt en wat was hier mijn levensles uit?
  3. Welke negatieve gedachtes laat je los?

Met dingen verwerken doel ik eigenlijk op dankbaar zijn. Dankbaar zijn is een vorm van geluk, je bent blij met iemand of trots op iets wat je behaald heb. Als ik naar mezelf kijk ben ik heel dankbaar dat ik dit jaar zo een persoonlijke ontwikkeling heb mogen mee maken. Maar wat een emotionele achtbaan, ik heb mij heel ongelukkig gevoeld maar ook alleen. Maar door alles wat er gebeurd is heb ik geleerd, daar is die dan de levensles. Ik heb geleerd om dingen zelf aan te pakken, ik heb geleerd dat mijn geluk altijd voorop staat, het is mijn leven en alleen ik kan er voor zorgen dat ik gelukkig ben. Ik heb geleerd dat als ik gelukkig ben dat ik dan andere mensen gelukkig kan maken en dat doe ik heel graag. Ik wil loslaten dat ik niet perfect ben en laat alle negatieve gedachtes los.

2017 ligt om de hoek en het gaat zo’n mooi jaar worden

Nu was het voor mij een mooi jaar maar ook een heel zwaar jaar. Maar voor jou waren er misschien minder heftige dingen die je toch wil loslaten of een plek wil geven. Welke gedachtes wil jij loslaten? Dat je niet slank genoeg bent? Dat je niet mooi genoeg bent? Dat je het niet waard bent?

Laat los maar geef niet op!

Ik noem als voorbeeld het proces waar je doorheen gaat bij het afvallen. Je hebt een doel gesteld voor jezelf en dit niet behaald. Wat de reden hier ook van is, dit hoeft niet te betekenen dat jij de handdoek in de ring gooit maar je laat het voor nu even los. De druk is van de ketel, focus je op wat je wel gelukt is en laat die paar kilo dat je er naast zit los. Door los te laten krijg je weer ruimte in je hoofd, ruimte voor positieve energie die jou alsnog gaan helpen jouw doelen te behalen!

Het leven is te kort om te blijven hangen in negatieve gedachtes

Liefs,
Charlie’s Kitchen