LAB 44 op het Hembrugterrein in Zaandam

In eigen stad op hotspot tour en ik kwam terecht bij LAB 44 op het Hembrugterrein in Zaandam. Nog geen 12 minuten fietsen vanaf het centrum, makkelijk bereikbaar met het pontje vanaf Amsterdam en met de auto. Het unieke pand is meer dan 100 jaar oud en is vroeger een mosterdgasfabriek geweest.

Urban mix zone

Op het Hembrugterrein in Zaandam vind je LAB 44. Gedurende een lange periode viel dit gebied onder het Ministertie van Defensie en was het niet toegankelijk voor publiek. Maar door alle nieuwe ontwikkelingen en creativiteit ontstaan er nieuwe mogelijkheden, zoals deze horeca gelegenheid en straks ook woningen.

Wat ik echt tof vind is, dat de ondernemer kleinere ondernemers ook een kans geeft. Zo verhuurt hij o.a. een gedeelte aan Zaanse Sambal en de Hoop. Ook vind je aan de zijkant van het pand een 12 meter lange bank waar je gezellig buiten kunt eten. Daarnaast is er een kruidentuin.

Iedereen die van koken houdt wil dit in de achtertuin

Tevens is er een tweetal vergaderruimtes aanwezig voor 15 tot 40 gasten. 

En wat een mazzel hadden wij, een prachtige dag om lekker buiten te eten. Zo’n mooie avond moet je natuurlijk starten met een speciaal biertje uit de Zaanstreek zelf. Daarna een plankje met focaccia, de lekkerste groene pesto ooit en aioli.

Zowel de focaccia als de pizza worden met speciale bloem gemaakt bij LAB 44. Een bloemsoort die niet zomaar iedereen mag gebruiken. Je moet in het bezit zijn van een pizza certificaat om deze bloem te mogen gebruiken. Dit maakt deze bodem uniek, want niemand in de Zaanstreek gebruikt dit. Bloem met een hoge hydratatiewaarde die ervoor zorgt dat de pizza extra luchtig is, maar vooral ontzettend smeuïg.

Laat ik nu toevallig een echte pizzalover zijn en het geluk hebben dat ik er vier mocht testen. Wat een feest! Een verrassend lekkere vegetarische pizza, een out of the box pizza, een traditionele Margarita en een Tartufato pizza.

Ik ben een echte pizzalover

Ondertussen zagen we fantastische borrelhapjes en burgers voorbij komen voor de tafeltjes om ons heen. Even lopen spieken op de menukaart en ik moet zeker heel snel terugkomen hier. Wat een unieke locatie en wat een heerlijke variatie staat er op de kaart.

Alsof ik naar huis ga zonder toetje…

Ondanks dat ik een enorme fan ben van de fantastische pizzabodems, was éen van de toetjes voor mij echt de verrassing van de avond. De gevulde gnocchi met dulce de leche en caramel. Een tip, pas op want ik begon enthousiast meteen erin te bijten en de helft spoot eruit. Super charmant. 

LAB 44

LAB 44 was helemaal AAN!

LAB 44, een echte must go als je in de buurt bent

Liefs,
Charlie

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches