Deze week weer een nieuw vegetarisch receptje op Charlie’s Kitchen van mijn topper Christa. Een curry met zoete aardappel die makkelijk te maken is, een echte smaakbeleving is en ook nog eens heel voedzaam. Die Christa weet wel wat ze eet!

Waarom vegetarisch?

Ik ben ontzettend blij met Christa bij #TEAMCHARLIE, een aanvulling voor het team. Christa is dol op vegetarische gerechten en ik wil jullie hier heel graag mee inspireren. Als iedereen een dag vegetarisch zou eten per week zouden we de wereld al zoveel helpen!

1. Je leeft langer en gezonder (lees hier).
2. Minder dierenleed.
3. Het is beter voor klimaat en milieu.
4. Vegetarisch eten is zoveel lekkerder dan wij denken!

zoete aardappel

Kook jij mee vandaag?

Korma wok met zoete aardappel en kikkererwten

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 500 gram aardappels
  • 500 gram zoete aardappels
  • 150 gram basmatirijst
  • 2 volle el currypasta (korma)
  • 1 bos lente-uitjes
  • 500 gram spinazie
  • 1 blik kikkererwten
  • 400 ml amandelmelk of kokosmelk

TIP: maak af met wat feta (40 gram)

  1. Was beide soorten aardappels (het liefste met schil, extra gezond), snijd ze in stukjes en kook ze 15 minuten in een pan met heet water. Giet af en laat staan.
  2. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  3. Zet nu een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olie en voeg de currypasta toe. Doe de aardappelen erbij en bak om en om.
  4. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze samen met de spinazie toe aan de aardappelen. Roer af en toe om.
  5. Haal de kikkererwten uit blik, was deze goed af en voeg samen met 150 ml water en 100 ml amandelmelk/kokosmelk bij de curry aardappels. Roer af en toe het mengsel en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Wordt het te droog, voeg dan wat extra water of melk toe.
  6. Proef en maak eventueel extra op smaak met peper en zout.

Liefs,
Charlie & Christa

P.S.: Had je deze fantastisch stamppot van Christa al gezien (klik hier) of ben je meer van de gezonde chocoladetaart (klik hier)