Ik ben nog steeds bezig met het prachtige boek van Rens Kroes, vandaag maakte ik kokosslagroom. De meeste dingen zijn vers gewoon het allerlekkerste, maar vaak is tijd het probleem. Wist je dat je zelf heel makkelijk kokosslagroom kan maken van kokosmelk? Ik wist het in ieder geval niet, dankzij Rens heb ik even getest of het nu echt zo makkelijk is! Ideaal voor mensen met een lactose intolerantie of veganisten. Kokosslagroom gebruik je gewoon lekker als topping bij bijvoorbeeld deze heerlijke blauwe bes muffins (klik hier), op fruit of misschien wel pannenkoeken.

kokosslagroom

Ziet dat er niet mega lekker uit? Ik had heel veel moeite om het bakje niet helemaal uit te likken haha.

Wat heb je nodig:

  • 1 blik pure kokosmelk (400 ml)
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 mespuntje vanillepoeder ongezoet
  1. Zet het blik kokosmelk een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast. Het water en room moeten gaan scheiden.
  2. Open de volgende dag het blik en schep de crème (als het goed is de bovenste dikke laag) met een lepel in een kom.
  3. Doe de ahornsiroop en vanillepoeder erbij en klop met een mixer tot een glad en romig geheel.

kokosslagroom

Waar je even goed op moet letten is dat je de juiste kokosmelk koopt. Koop geen “light” variant want die gaat niet opstijven en je kan kloppen totdat je een ons weegt. Daarnaast is het belangrijk dat er geen E412 in zit, dit wordt ook wel guargom genoemd. Een emulgator (bind) en zorgt ervoor dat de kokosroom en het water zich mengen en dat is juist wat wij niet willen.

Ook goed om te weten is dat je de kokosslagroom 3 dagen kan bewaren in de koelkast, dus pas op. Niet meteen alles opeten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen