Kokosrijst met mango en sesamzaadjes

kokosrijst

Ik ben gek op nieuwe ontbijtjes ontdekken. Zo vond ik dit heerlijke recept van kokosrijst met mango en sesamzaadjes in het Jamie magazine. Natuurlijk gaf ik er een eigen twist aan om het helemaal naar mijn smaak te maken.

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het elke dag hetzelfde eten. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om te variëren. In het weekend heb ik vaak wat meer tijd, dus maak ik met alle liefde voor manlief een nieuwe creatie. Liefde gaat door de maag, goeie tip om zo de zaterdagochtend te beginnen. En geloof me, jij kunt daarna niks meer fout doen het weekend!

kokosrijst

Kokosrijst met mango en sesamzaadjes

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 100 gram risottorijst
 • 200 ml kokosmelk light
 • 2 el honing
 • 15 gram geraspte kokos
 • 1 el sesamzaadjes
 • 1 mango
 • 1 limoen
 1. Laat de rijst circa 15 minuten weken in koud water. Spoel de rijst nog even na en giet af.
 2. Verhit de kokosmelk met 50 ml water en kook hierin de rijst. Dit duurt ongeveer 20 minuten!
 3. Roer nu de honing en de geraspte kokos er doorheen en laat daarna zeker 10 minuten afkoelen.
 4. Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango en snijd de mango in plakjes.
 5. Verdeel de limoen in vieren.
 6. Serveer de mango met limoen en kokosrijst. Strooi er tenslotte nog wat sesamzaadjes overheen. Is dat geen feest?

kokosrijst

Neem gerust een kijkje bij de rest van mijn ontbijtjes, genoeg variatie om een keer wat anders te proberen. Kokosrijst is natuurlijk leuk maar heb je bijvoorbeeld wel eens zelf crunch gemaakt?

Vergeet mij niet te taggen bij het plaatsen van een foto, ik vind het super leuk om jullie creaties te zien.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches