Ik ben gek op nieuwe ontbijtjes ontdekken. Zo vond ik dit heerlijke recept van kokosrijst met mango en sesamzaadjes in het Jamie magazine. Natuurlijk gaf ik er een eigen twist aan om het helemaal naar mijn smaak te maken.

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het elke dag hetzelfde eten. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om te variëren. In het weekend heb ik vaak wat meer tijd, dus maak ik met alle liefde voor manlief een nieuwe creatie. Liefde gaat door de maag, goeie tip om zo de zaterdagochtend te beginnen. En geloof me, jij kunt daarna niks meer fout doen het weekend!

kokosrijst

Kokosrijst met mango en sesamzaadjes

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 100 gram risottorijst
 • 200 ml kokosmelk light
 • 2 el honing
 • 15 gram geraspte kokos
 • 1 el sesamzaadjes
 • 1 mango
 • 1 limoen
 1. Laat de rijst circa 15 minuten weken in koud water. Spoel de rijst nog even na en giet af.
 2. Verhit de kokosmelk met 50 ml water en kook hierin de rijst. Dit duurt ongeveer 20 minuten!
 3. Roer nu de honing en de geraspte kokos er doorheen en laat daarna zeker 10 minuten afkoelen.
 4. Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango en snijd de mango in plakjes.
 5. Verdeel de limoen in vieren.
 6. Serveer de mango met limoen en kokosrijst. Strooi er tenslotte nog wat sesamzaadjes overheen. Is dat geen feest?

kokosrijst

Neem gerust een kijkje bij de rest van mijn ontbijtjes, genoeg variatie om een keer wat anders te proberen. Kokosrijst is natuurlijk leuk maar heb je bijvoorbeeld wel eens zelf crunch gemaakt?

Vergeet mij niet te taggen bij het plaatsen van een foto, ik vind het super leuk om jullie creaties te zien.

Liefs,
Charlie’s Kitchen