Heb je wel eens dat je in een boekje bladert en iets ziet wat je spontaan laat kwijlen? Dat had ik bij het zien van deze kokosballetjes met witte chocolade in de Allerhande een aantal weken terug.

Heerlijk een middag op de bank, grote mok thee er bij, huispak aan en uren snuffelen in allerlei bladen om inspiratie op te doen. Soms zie ik mooie foto’s en die knip ik uit voor op mijn moodbord, maar ook recepten en blog-onderwerpen haal ik hier soms vandaan. Af en toe geef ik ergens een eigen twist aan of ik maak het recept gewoon zoals staat aangegeven. Zoals vandaag bij de kokosballetjes met witte chocolade, daar wil je niks aan veranderen!

kokosballetjes

Ik ga stiekem van mijn eigen foto ook behoorlijk kwijlen. Gelukkig heb ik de helft ingevroren anders had ik alles opgepeuzeld haha.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram witte chocolade
  • 100 ml kokosroom
  • 50 gram gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 2 el geraspte kokos
  1. Hak de witte chocolade helemaal fijn.
  2. Doe de fijngehakte witte chocolade in een grote kom.
  3. Verwarm de kokosroom tot net onder het kookpunt en giet op de fijngehakte witte chocolade.
  4. Laat dit ongeveer 5 minuten staan en roer dan rustig met een garde tot een stevige chocoladeroom.
  5. Laat dit mengsel helemaal afkoelen en zet het in de koelkast om op te stijven.
  6. Hak de pistachenoten fijn en meng met de geraspte kokos op een groot plat bord.
  7. Schep steeds een flinke eetlepel van de chocoladeroom en draai er met een koele hand een balletje van.
  8. Rol het daarna direct door het pistache-kokos mengsel.
  9. Leg de balletjes op een bord en bewaar ze in de koelkast afgedekt met folie.

kokosballetjes

Had je deze niet zo gezonde, maar wel heel erg lekkere Oreo Rocks al gezien? Het recept vind je hier!

Liefs,
Charlie’s Kitchen