Ik heb vele variaties gemaakt op de “healthy” kwarktaart, maar deze koffie kwarktaart met nougatine is wel echt een verrassing. Niet 100% gezond door de nougatine, maar het gaat om de balans toch?

Ik kan uren rondneuzen in de supermarkt

Ik kan echt uren rondslenteren in de supermarkt, vooral als ik ergens anders ben. In dit geval kwam ik terecht bij de Jumbo in het dorp bij mijn ouders. Het was een tijd geleden dat ik kwarktaart had gemaakt en ik wilde een keer een andere smaak. De kokos variant kennen we al, maar wat dacht je van koffie?

Optimel heeft een nieuwe variatie op yoghurt en kwark, namelijk koffie. Deze moest ik natuurlijk proberen!

kwark

Als klein kind was ik al dol op nougatine, gemalen noten met suiker. Yes, jullie lezen het goed, ook ik eet af en toe gewoon suiker hoor. De kwarkvariant smaakt eigenlijk naar mokka en in combinatie met deze notenbodem en topping van nougatine heb je een waanzinnig lekker toetje. Zei ik toetje? ik at hem gewoon als ontbijt hoor!

Deze combinatie is hemels!

Wat heb je nodig:

 • 3 bakken Optimel koffie
 • 10 gelatine blaadjes
 • 50 gram nougatine
 • 120 gram verse dadels
 • 30 gram gesmolten kokosolie
 • 40 gram hazelnoten
 • 75 gram havermout
 1. Beleg een ronde springvorm met bakpapier.
 2. Ontpit de verse dadels en meng deze in de keukenmachine, samen met de gesmolten kokosolie, havermout en hazelnoten. Uiteraard zijn andere noten ook mogelijk.
 3. Maal dit alles fijn, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm alvast in de koelkast.
 4. Laat de gelatine in water weken (zie verpakking).
 5. Verwarm 4 eetlepels van de koffie kwark in een pannetje op het vuur, voeg de geweekte gelatine toe en laat deze goed oplossen.
 6. Voeg nu dit mengsel in een grote kom bij de rest van de koffie kwark, roer goed door tot een glad mengsel. Giet het mengsel over de bodem. Zet in de koelkast tot de volgende dag.
 7. Voordat je de taart serveert bestrooi je deze met de nougatine.

kwarktaart

Eet smakelijk!

Liefs, Charlie’s Kitchen