In het prachtige boek “Dafne Likes” vond ik deze kleurrijke salade met gegrilde kalkoen, amandelen en sesamzaadjes.

Ik zeg altijd maar: het oog wil ook wat! En wat een beauty is dit, prachtige kleuren die ook nog eens ontzettend mooi bij elkaar passen.

Zowel kleurrijk als super gezond

Hoe meer kleur, hoe meer soorten groenten, hoe meer vitaminen en mineralen. En dat is natuurlijk wat we willen, een gezonde maar vooral voedzame lunch. Zodat we later niet gaan lopen snaaien omdat we honger hebben.

Kleurrijke salade

Benodigdheden: grillpan, aluminiumfolie

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gram quinoa
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 tl plantaardige olie
  • 4 wortels (ik ging voor de regenboog variant)
  • 100 gram fijne rode kool
  • 50 gram soja bonen
  • 20 gram amandelen
  • 2 handjes kiemen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • snufje peper en zout
  1. Bereid de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Leg de kalkoen tussen aluminiumfolie en sla plat met een pan. Vervolgens snijd je dit in mooie plakken.
  3. Smeer in met olie en maak op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan en grill de kalkoen om en om gaar.
  5. Was de wortels goed af en gebruik de dunschiller voor mooie plakken.
  6. Meng in een kommetje de sojasaus, sesamolie, honing, olijfolie, peper en zout.
  7. Meng vervolgens de quinoa met de sojabonen, kiemen, amandelen en rode kool.
  8. Maak tenslotte het bordje af met de wortels, kalkoen en eindig met de dressing.

 

kleurrijke salade

Eat the rainbow

Liefs,
Charlie’s kitchen

PS: Wist je dat je jouw favoriete recepten nu makkelijk kunt delen met je vrienden? Druk hieronder op één van de knopjes en jouw vrienden zijn meteen op de hoogte!