Eén van mijn voornemens voor 2017 was om dingen meer gaan vieren. Maar waarom niet ook de kleine dingen meer vieren? Ik wil dankbaar zijn en meer blij zijn, ook met kleine dingen. Ik kan mij er onwijs aan ergeren dat sommige mensen nooit tevreden zijn, nooit eens genieten van het moment en altijd beter of groter moeten. Natuurlijk mag je dromen en doelen hebben maar geniet je wel van de reis daar naartoe?

Leer het kleine te waarderen

Geloof me lieve volgers, ’t zijn de kleine dingen die het doen! Als je blij bent met kleine dingen en ze waardeert dan word je veel gelukkiger. Zo’n lekker blij gevoel in je buik is toch heerlijk?

Ik geef jullie hierbij 8 tips om blij te zijn met de kleine dingen in het leven:

  • Kleine dingen in het leven

Ik geef toe, de weersomstandigheden zijn niet altijd geweldig hier, maar hebben we hier invloed op? Nee! Dus als het zonnetje schijnt, geniet er dan eens echt van, even ogen dicht en de warmte op je huid voelen. Van de zon word je vrolijk en het is ook nog eens gezond omdat het je een extra vitamine D-boost geeft!

kleine dingen

  • Zet de tijd even stil

Natuurlijk hebben we bepaalde doelen die we willen behalen in het leven, maar waar ben je nu eigenlijk, op dit moment? Welke weg heb je al afgelegd? Wie staan er om je heen? Toffe vrienden? Super ouders? Je droombaan?

kleine dingen

  • Altijd blijven lachen

Lachen is gezond en het maakt iedereen een stuk mooier! Wie of wat maakt jou aan het lachen?

kleine dingen

  • Iemand die voor je kookt

Ik blijf het zeggen: liefde gaat door de maag! Laat je vrouw/man eens voor je koken, zodat je meteen kunt aanschuiven na het werk. Of ga eens spontaan uit eten.

kleine dingen

En nog 4…

  • Geef eens een goede knuffel aan iemand die je dankbaar bent

Ik ben gek op knuffelen en knuffel er ook rustig op los met iedereen. Dat kan zijn om iemand te troosten, maar ook gewoon omdat je heel blij bent met diegene.

kleine dingen

  • Huisdieren houden altijd van je

Je bent ontzettend sacherijnig, moe en hebt een te lange dag gehad. Je komt thuis en zie er nu al tegen op dat je nog moet koken. Maar wie komt er meteen naar je toe zodra je de sleutel in het slot steekt? Wie is er altijd heel blij dat je er weer bent en wie springt meteen tegen je op of kruipt op schoot?

kleine dingen

  • Omgeving

Kijk eens om je heen als je op de fiets zit. Heb je wel eens gezien door wat voor toffe stad of mooi dorp je rijdt? Misschien laat je jouw hond wel uit in een mooi gebied en ren je soms op het strand. Onze vrijheid, kiezen waar we willen zijn en genieten daarvan, dat geeft een blij gevoel.

kleine dingen

  • Als je geeft krijg je terug

Help een keer een ander zonder dat diegene erom vraagt. Hij of zij zal heel blij zijn en jij haalt hier voldoening uit. Dit hoeft niet groot te zijn, sta voor iemand op in de bus, help de buurvrouw met boodschappen of help je vriendin met de kamer schilderen. Kleine voorbeelden, kleine dingen, kleine moeite maar een groot gevoel!

Liefs,
Charlotte