De kleine dingen zijn het mooist, zie jij ze? - Charlie's Kitchen

De kleine dingen zijn het mooist, zie jij ze?

kleine dingen

Eén van mijn voornemens voor 2017 was om dingen meer gaan vieren. Maar waarom niet ook de kleine dingen meer vieren? Ik wil dankbaar zijn en meer blij zijn, ook met kleine dingen. Ik kan mij er onwijs aan ergeren dat sommige mensen nooit tevreden zijn, nooit eens genieten van het moment en altijd beter of groter moeten. Natuurlijk mag je dromen en doelen hebben maar geniet je wel van de reis daar naartoe?

Leer het kleine te waarderen

Geloof me lieve volgers, ’t zijn de kleine dingen die het doen! Als je blij bent met kleine dingen en ze waardeert dan word je veel gelukkiger. Zo’n lekker blij gevoel in je buik is toch heerlijk?

Ik geef jullie hierbij 8 tips om blij te zijn met de kleine dingen in het leven:

  • Kleine dingen in het leven

Ik geef toe, de weersomstandigheden zijn niet altijd geweldig hier, maar hebben we hier invloed op? Nee! Dus als het zonnetje schijnt, geniet er dan eens echt van, even ogen dicht en de warmte op je huid voelen. Van de zon word je vrolijk en het is ook nog eens gezond omdat het je een extra vitamine D-boost geeft!

kleine dingen

  • Zet de tijd even stil

Natuurlijk hebben we bepaalde doelen die we willen behalen in het leven, maar waar ben je nu eigenlijk, op dit moment? Welke weg heb je al afgelegd? Wie staan er om je heen? Toffe vrienden? Super ouders? Je droombaan?

kleine dingen

  • Altijd blijven lachen

Lachen is gezond en het maakt iedereen een stuk mooier! Wie of wat maakt jou aan het lachen?

kleine dingen

  • Iemand die voor je kookt

Ik blijf het zeggen: liefde gaat door de maag! Laat je vrouw/man eens voor je koken, zodat je meteen kunt aanschuiven na het werk. Of ga eens spontaan uit eten.

kleine dingen

En nog 4…

  • Geef eens een goede knuffel aan iemand die je dankbaar bent

Ik ben gek op knuffelen en knuffel er ook rustig op los met iedereen. Dat kan zijn om iemand te troosten, maar ook gewoon omdat je heel blij bent met diegene.

kleine dingen

  • Huisdieren houden altijd van je

Je bent ontzettend sacherijnig, moe en hebt een te lange dag gehad. Je komt thuis en zie er nu al tegen op dat je nog moet koken. Maar wie komt er meteen naar je toe zodra je de sleutel in het slot steekt? Wie is er altijd heel blij dat je er weer bent en wie springt meteen tegen je op of kruipt op schoot?

kleine dingen

  • Omgeving

Kijk eens om je heen als je op de fiets zit. Heb je wel eens gezien door wat voor toffe stad of mooi dorp je rijdt? Misschien laat je jouw hond wel uit in een mooi gebied en ren je soms op het strand. Onze vrijheid, kiezen waar we willen zijn en genieten daarvan, dat geeft een blij gevoel.

kleine dingen

  • Als je geeft krijg je terug

Help een keer een ander zonder dat diegene erom vraagt. Hij of zij zal heel blij zijn en jij haalt hier voldoening uit. Dit hoeft niet groot te zijn, sta voor iemand op in de bus, help de buurvrouw met boodschappen of help je vriendin met de kamer schilderen. Kleine voorbeelden, kleine dingen, kleine moeite maar een groot gevoel!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches